Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fado du Chene överlägsen

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Treårige Fado du Chene har inlett karriären lovande. Under torsdagen kom en ny seger – Singalo-sonen var totalt överlägsen i grupp II-loppet Prix Edouard Marcillac.

Publicerad:

Julien Le Mer-tränade Fado du Chene (e. Singalo) tog en överlägsen seger i grupp II-loppet, tillika montéloppet, Prix Edouard Marcillac (€120.000). Paul Philippe Ploquin tog det lugnt från start och placerade sin häst sist i fältet, men avancerade framåt mitt i loppet och red till ledningen i mitten av sista sväng. Väl där försvann sedan treåringen undan till en överlägsen seger på 1.14,9/2175 meter. En seger värd 54.000 euro.

Fado du Chene har inlett karriären med tre segrar på fyra starter och har totalt sprungit in 86.600 euro.

I grupp III-loppet Prix de Nevers (€110.000) blev det seger för Coffee Look d'Eam (e. Look de Star) tillsammans med Franck Nivard i sulkyn. Ekipaget tog tidigt hand om ledningen, men släppte kommandot till Chica de Joudes med drygt 2000 meter kvar. In på upploppet uppenbarade sig luckan och Coffee Look d'Eam var starkast i avslutningen. Segern togs närmast före Chica de Joudes och en bra avslutande Colonel. Tränar vinnaren gör David Cherbonnel.

I grupp II-loppet Prix Holly du Locton (€120.000) i monté blev det en enkel seger för Matthieu Abrivard och Ferreteria (e. Goetmals Wood). Loppet, öppet för treåriga ston, reds inledningsvis i högt tempo och Abrivard serverade sin häst ett fint lopp i ryggar. In på upploppet fick hon fritt spurtutrymme och avslutade till säker seger. Det här var stoets tredje start under sadel och hon är fortsatt obesegrad i disciplinen. Ferreteria kom i mål på 1.13,8/2175 meter och fick 54.000 euro för segern. Yves Boireau tränar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.