Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fajerssons löfte jagar första segern på Mantorp

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Catrin Fajersson åker till Mantorp med Dino Baggio som startar i V64-3. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Det har strulat en del under karriären för Dino Baggio. Men det finns kapacitet i fyraåringen och kanske är det dags för första segern i kväll, när Mantorp står värd för V64 med extra jackpottmiljoner i potten. 
- Det är en häst som vi håller högt, säger tränaren Catrin Fajersson. 

Publicerad:

Dino Baggio (e. Zerberus), döpt efter den legendariska fotbollsmittfältaren i Parma, fick tidigt höga förväntningar på sig hos Catrin Fajersson. Förväntningar som han, fem starter in i karriären, inte riktigt levt upp till. 
- När han var två år kände vi att det kunde vara en kommande stjärna men sedan har det strulat och det är klart att man blir tveksam när han inte visat så mycket. Men vi håller honom fortfarande högt, säger Fajersson.

Dino Baggio gjorde debut för ett knappt år sedan men det blev bara ytterligare tre starter under 2016. I maj ströks han för hälta och vid en tilltänkt comeback hos Veijo Heiskanen under hösten blev det i stället veterinärbehandling. 
- Det har varit en hel del småskavanker som stört honom och som vi fått behandla. Vi testade att ha honom hos Veijo Heiskanen ett tag men det fungerade inte där heller. 
- Men efter att vi gjort vid honom i höstas så har han känt mycket bättre. Nu kommer han få starta på framöver och försöka hålla i gång. Kan han hålla sig fräsch under året så tror jag det är en häst för V75, men nu tar vi ett lopp i taget först och främst. 

I årsdebuten för en månad sedan blev Dino Baggio trea på Kalmar och han lär gå framåt med det loppet i kroppen. 
- Han fick inte travet att stämma riktigt men han har en fruktansvärd skalle och såg till att inte galoppera. Han gjorde det jättebra och tränar bra efter det. 

I kväll väntar ett fyraåringslopp (V64-3) där Dino Baggio har spår sex bakom bilen. 
- Senast löste det sig väldigt bra från start men det är svårt att säga hur det blir i dag, han är inte så snabb ut och hade behövt spår längre in. Jag har inte så noga koll på motståndet och vi hoppas mest att han gör ett bra lopp, är han trea-fyra är vi jättenöjda, säger Catrin Fajersson.

Eftersom ingen lyckades pricka alla rätt under gårdagens V64 Grand Slam blir det flera extramiljoner i potten till kvällens omgång. ATG uppskattar att en ensam vinnare belönas med runt elva miljoner kronor. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.