Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Faksen” delade ut 20.000

Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD
Järvsöfaks var själv på plats på Hagmyren under midsommarafton när hans stipendium skulle delas ut. Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD

I samband med Hagmyrens tävlingar under midsommarafton fick travskoleinstruktören Elin Fast mottagna Järvsöfaks stipendium på 20.000 kronor.

Publicerad:

Det här stipendiet har delats ut allt sedan 2010. Det instiftades av Norra Hälsinglands Travsällskap, Hudiksvalls Kommun, AB Trav och Galopp (ATG) och Hälsinge Trav AB/Järvsöfaks. Det delas ut till en person under 25 år från Hagmyrens geografiska verksamhetsområde som enligt statuterna ”utmärkt sig genom att visa att denne genom kunnande och ett genuint hästintresse sätter hästen i främsta rummet” och ”som vinner framgångar inom travsporten, både på och/eller vid sidan av själva tävlandet”.

I går var det alltså 20-årige Elin Fasts tur. Hon arbetar till vardags på Hagmyrens travskola som instruktör och kursledare, men brukar också jobba i proffsstallen hos Caroline Holm och Jan-Olov Persson.
– Det här känns väldigt tacksamt och roligt. Jag gör allt möjligt; kör och sköter om hästar, arbetar med anläggningen samt muntrar upp och pushar eleverna, berättade Elin.

När eleverna själva får beskriva Elin använder de ord som: duktig, omtänksam, bestämd och påhittig. I juryns motivering beskrivs hon bland annat som en driven kursledare med stor entusiasm, som är duktig med båda elever och hästar. Elin får nu 20.000 kronor att använda till att förkovra sig ytterligare inom travsporten.

Järvsöfaks fyller förövrigt 24 år i dag – grattis ”Faksen”!


Tidigare stipendiater:

2010: Caroline Holm
2011: Emelie Mood
2012: Jennie Mood
2013: Hanna Edvinsson och Lisa Gilljam
2014: Wiktor Kylin-Blom
2015: Erik Holm
2016: Carolin Krohn och Stina Bäcklund
2017: Madelene Eriksson

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.