Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Falcon håller stilen

Foto: MIA TÖRNBERG
Falcon Håleryd. Foto: MIA TÖRNBERG

Falcon Håleryd fortsätter att att övertyga i Frankrike. I eftermiddags inkasserade han ett mersmakande andrapris bakom meriterade Anna Mix.

Publicerad:

Franck Leblancs Anna Mix (e. Ludo Castelle) var i februari tvåa bakom Prix d'Amérique-vinnaren Up And Quick i Prix de Paris. Idag dök stoet upp i Grand Prix de la Vaissiere i Laval och avgjorde som favorit.
Femåringen startade från tillägg och satt djupt ner i kön, men attackerade som första häst i tredjespår varvet från mål. Efter avancemang till dödens kontrollerade hon sedan loppet i säker stil och vann på 1.13,4/2.900 meter.
Positiv som tvåa var Johan Untersteiners Falcon Håleryd (e. Varenne). Gabriele Gelormini gästkörde precis som vid segern senast den 26 september och hästen satt tidigt i ledningen för att sedan släppa med ett varv kvar att springa. Falcon Håleryd smögs sedan ut i andra ytter på slutvarvet (i rygg på vinnaren), men hade sedan problem att hitta loss och gick i mål utan att brukas för fullt.
Falcon Håleryd lyckades i alla fall bärga andrapriset på 15.000 euro och har nu tre segrar och två andraplatser på fem franska försök.
Svante Båths Västerbo Fantast (e. Mr Pine Chip) galopperade bort sig tidigt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.