Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Familjen Eggen väljer att upplösa stallet

Foto: TR Bild
Gunnar Eggen tränade och körde bland annat Sugarcane Hanover. Foto: TR Bild

Efter hela 46 år väljer familjen Eggen att avsluta sin tränarrörelse på Bjerke. Sonen Hans Jörgen ska istället börja på driftsavdelningen vid banan.

Publicerad:

För oss svenskar är kanske Gunnar Eggen allra mest känd för sina storsegrar med fantastiske jänkaren Sugarcane Hanover. Men Eggen har bland annat tio Derbysegrar (tre för kallblod) och under lång tid tillhörde han de allra största i Norge. När Gunnar blev sjuk var det istället sonen Hans Jörgen Eggen som tog över huvudansvaret för hästarna i stallet. Men från och med 1 augusti är det slut på detta.
– Framtiden för Bjerke är oviss. När jag fick chansen att börja jobba på Bjerkes driftsavdelning så tog jag den. Vi vet ju inte hur länge det går att fortsätta träna hästar på Bjerke, säger Hans Jörgen Eggen till Trav Og Galopp-Nytt.

Gunnar Eggen tycker att hans son tagit rätt beslut:
– Ja, jag tycker att Hans Jörgen gör rätt. Framtiden för Bjerke är osäker och vi har ju varit med om nästan allt man kan inom den här sporten, säger Gunnar Eggen till TGN.

Hans Jörgen Eggen har ambitionen att även fortsättningsvis köra lite lopp och hjälpa till med snabbjobb.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.