Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Fantastiskt sätt att introducera travet”

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Det är svårt att dra publik till landets travbanor. Alla nya sätt är välkomna och Solvallas bakluckeloppis-dagar är definitivt en succé. Foto: MICKE GUSTAFSSON

V75-dagarna på Jägersro i onsdags, Åby i torsdags och Bergsåker under fredagskvällen drog 2.521, 1.175 respektive 3.089 åskådare.
På Solvallas breddlopp i går kom 4.654!

Publicerad:

Det hela förklaras genom satsningen på bakluckeloppis under själva travtävlingarna och fri entré. Solvalla testade det här för första gången den 16 oktober förra året och fick en publiksiffra på 5.846. Söndagen en 30 juli genomfördes årets första ”bakluckedag” och då kom  4.536. Och i går alltså 4.654.
– Vi kommer att köra ytterligare en bakluckeloppisdag den 10 september. Det här är ett fantastiskt sätt att introducera travet för en helt ny publik. Alla återvänder förstås inte, men några har helt klart blivit intresserade och kommit till vanliga tävlingar sedan, berättar Solvallas sportchef Markus Myron.

Hur många är det som verkligen följer loppen?
– Det är blandat. Vissa är bara här för att fynda eller sälja medan andra stannar upp och tittar på loppen. De tar kort med mobiltelefonerna och så. I går var det en person som stoppade mig på publikplatserna och frågade om hur man spelade. Hon hade aldrig varit på Solvalla tidigare, men tyckte att det var en spännande miljö och ville veta mera. Sådant känns förstås roligt, fortsätter Myron.

Det här med att bygga olika konceptdagar blir allt viktigare. Solvalla har inte bara bakluckeloppis framöver, utan flera olika teman.
– Den 17 september, i samband med våra kvallopp till Kriteriet och Oaks, är det vår tur att fira ICA 100 år. Det innebär förhoppningsvis att det blir lite mer folk än vanligt som får se den fina sport som bjuds då. Sedan har vi Oktoberfest den 18 oktober och Tjejkväll den 5 november. Därefter drar det igång med Julbord den 25 november, 6 december och 13 december. Vi på Solvalla tar det här med publikfrågan på väldigt stort allvar. Det gäller att hela tiden jobba hårt för att arenaupplevelsen ska bli så spännande och attraktiv som möjligt.

Fakta, publiksiffror förra veckan i Sverige:

Måndag:

Dannero, V4 lunch/eftermiddag: ingen uppgift
Färjestad, V64: 1.023 personer
Bollnäs V4/V5, kväll: 857 personer

Tisdag:

Solänget V4, lunch/eftermiddag: 675 personer
Gävle, V64: 1.077 personer
Eskilstuna, V4/V5, kväll: 934 personer

Onsdag:

Jägersro, V75, Derbyuttagningar: 2.521 personer

Torsdag:

Boden V4/V5, lunch/eftermiddag: ingen uppgift
Åby, V75: 1.175 personer
Örebro, V4/V5, kväll: 410 personer

Fredag:

Mantorp, V65 lunch/eftermiddag: ingen uppgift
Bergsåker, V75: 3.089 personer

Lördag:

Vaggeryd, breddtrav, förmiddag/lunch: 480 personer
Bergsåker, V75, Sundsvall Open Trot: 14.732 personer
Kalmar, V65, kväll: 829 personer

Söndag:

Skellefteå, breddtrav: 631 personer
Solvalla, breddtrav: 4.654 personer
Åmål, V4/V5, eftermiddag: 1.137 personer

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.