Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Får köra kallblod - men inte lördagslopp

Till Skellefteås V75-tävlingar har Ingvar Nyberg en uppsittning i Myllarfaks.
I kompletteringslistan till lördagsloppet står han även uppsatt på Nils Elfvings High Roller, men den kör istället Leif Eriksson.
Det hela har en naturlig förklaring.

Publicerad:

Svensk Travsports förklarar vad det är som ligger bakom det hela.
– Loppet är kategori ett, precis som Kallblodsloppet. Skillnaden är däremot att Ingvar Nyberg är ordinarie kusk på Myllarfaks. I och med att Ingvar Nyberg är amatör måste han vara ordinarie kusk eller nära anhörig med hästens ägare för att köra i kategori ett och två. I fallet High Roller är han inte något av de alternativen och därför är Leif Eriksson uppsatt på hästen, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.
Utdrag ur licensbestämmelserna:
I loppkategori 1 och 2 får B- och D-licensinnehavare endast köra hästar som ägs av av licensinnehavaren eller av nära anhörig till licensinnehavaren. B- och D-licensinnehavare får även köra i loppkategori 1 och 2 om körsvennen är ordinarie körsven och har behörighet enligt den kategorin. Med ordinarie körsven menas att du ska ha kört/ridit hästen i minst tre av de fem senaste totalisatorloppen, alternativt kört hästen i minst tre av de fem senaste totalisatorloppen med sulky. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.