Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Färdigtävlat för Sebastian?

Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE
Sebastian K. kan ha gjort sin sista start. Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

Sebastian K. kan ha gjort sin sista start.

Publicerad:

Efter sitt första snabbjobb efter årsdebuten får några veckor sedan blev Sebastian K. halt när han joggades tillbaka till stallet.
– Vi stannade och tog av skyddet på benet som då var fullt med sand. Dagen efter var han tjock i benet, men två dagar efteråt var allting borta, säger Åke Svanstedt till Kanal 75.
Sebastian K. blev undersökt med ultraljud och Åke Svanstedt berättar att veterinären på kliniken påstår att det handlar om en blödning i ett gaffelband. Svanstedt litar dock inte hundra på det.
– Min känsla är att det berodde på det tryck som bandaget som var fullt med sand i orsakade. Det går inte att se något på utsidan, hästen är inte halt eller tjock i benet längre. Han mår bra och man kan heller inte känna något med fingrarna att det skulle vara en gaffelbandsskada.
Nu ska en annan veterinär gå igenom Sebastian K. om två veckor.
– Det är doktor Nolan, 72 år, som är jätteskicklig och duktig på röntgen och ultraljud. Vi har använt honom en hel del i Florida där han håller till på vintern och han har åtgärdat Sebastian K. tidigare. Innan dess går det inte att säga mer. Men om det hade varit en riktig gaffelbandsskada så borde hästen ha varit tjock i benet och halt, men det är han ju inte. Så det är lite konstigt. Han joggar varje dag och man kan varken se eller känna något, säger Svanstedt som även berättar att det är färdigtävlat för Sebastian K. om det handlar om en gaffelbandsskada.
- Då är det kört, då blir det ingen mer tävling. Hästen är nio år och vi har ju sagt innan att det här är sista säsongen. Men än är det för tidigt att säga något hur det blir, säger Åke Svanstedt till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.