Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Farmbaron på betäckning

Foto: null
Miljonären Farmbaron har lämnar Robert Dunder för att istället jobba som avelshingst.

Kallblodige miljonären Farmbaron har lämnat Robert Dunders träning och ska istället fokusera på betäckning framöver.

Publicerad:

Farmbaron hade skördat fina framgångar hos Per Gustafsson och Jan-Olov Persson när han i år som nioåring fick chansen hos färske Umåkertränaren Robert Dunder. Där blev det dock bara en start den 12 mars, då hästen slutade oplacerad.
– Han visade tveksam moral i det loppet och jag sade åt ägaren att det var bättre att hästen gjorde något annat än att tävla. Närmast tror jag att han ska betäcka en del, berättar Robert Dunder, som har treårige stoet Farm Glittra (e. Bokli Eld) och fyraåriga Farmfenja (e. Bork Odin) i träning åt Farmbarons ägare och uppfödare Arne Hellsten, Malå.

Farmbaron har förövrigt fyra registrerade ettåringar sedan tidigare.
Robert berättar vidare att sexårige amerikanen Vic Smith (e. Yankee Glide, sju segrar och 1.582.696 kronor) är på gång och förväntas göra comeback inom en månad.
– Rikshästen Amigo Brick (e. Make It Happen) verkar vara en trevlig individ, men här har en förkylning försenat det hela en smula. Jag räknar med att han ska kunna komma ut på tävlingsbanan i slutet av april. Han kan runt 1.20 för dagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.