Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fascination slutar tävla

Foto: MIA TÖRNBERG
Facination och Lars I Nilsson. Foto: MIA TÖRNBERG

Skärtorsdagens start på Kalmartravet blev Fascinations sista. Efter det bestämdes att kulltoppsstoet, som tjänade 5,8 miljoner kronor som två-fyraåring, ska gå till avel.

Publicerad:

- Hon har gjort två godkända lopp för mig, men det är ändå inte samma Fascination som det var som tre- och fyraåring. Den rätta gnistan finns kanske inte där längre och det är mer som att träningen och loppen bryter ner än bygger upp henne. Fascination ska inte hålla på och nöta, så nu får hon gå till avel, berättade Johan Untersteiner i ATG Live från V75-banan Färjestad.

Fascination vann Uppfödningslöpningen,  Oaks, Breeders Crown som treåring och Derbystoet i Lars I Nilssons träning och tog 19 segrar på 31 starter som två-fyraåring.

Ifjol som femåring fick hon dock inte till det alls, och som ”sista chansen” flyttades Fascination till Johan Untersteiner. Där har hon gjort två starter, först hemma i Halmstad och på skärtorsdagen på Kalmartravet. I den första hängde hon mest med som trea och igår tappade hon 20-talet meter till slut på spetsvinnande Fleetfoot Hanover och slutade fyra (näst sist av de felfria). 

Vilken hingst Fascination (e. Super Arnie u. Elissa F.Z. e. Lemon Dra) nu ska betäckas med är inte känt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.