Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Fått väldigt positiv respons på banan"

Foto: Hanold/ALN
Momarken är en 1000-metersbana med ett 240 meter långt upplopp. På lördag står banan värd för V75 och Unionskampen. Foto: Hanold/ALN

Efter år av kritik mot banans snäva svängar valde Momarken i somras att göra en stor omläggning. En förändring som gav lyckat resultat och på lördag är Momarken redo för V75 och Unionskampen. 

Publicerad:

Momarkens bankropp har ofta varit föremål för kritik och under förra årets Unionskampen blev det än värre sedan många startande galopperat i de snäva svängarna. Det visade sig senare i en bananalys att Momarken hade fel in- och utgångar i svängarna och därför agerade ledningen i somras. 
- Vi valde att göra en ombyggnation i juli i fjol för att få en riktig dosering i kurvorna och särskilt i sista sväng. I augusti hade vi vår första tävling på den nya banan och vi fick väldigt bra respons från de aktiva. Banan har helt enkelt blivit mycket bättre, säger sportchefen Kjeld Henning Sandem. 

På lördag står Momarken värd för V75 och Unionskampen och sportchefen är optimist när det gäller själva banunderlaget. 
- Jag tittar ut över banan just nu, vi har blå himmel och 3-4 plusgrader i luften. Det talas inte om någon nederbörd i prognoserna de närmaste dagarna och jag hoppas att vi ska ha tur med vädret den här gången. Det är många som jobbar med banan just nu och det ser väldigt bra ut inför lördag, säger Kjeld Henning Sandem. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.