Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favorit direkt i comebacken

Foto: HANOLD/ALN
Peter G har intressanta hästar i Gävle. Foto: HANOLD/ALN

Peter G Norman gästar Gävle med två hästar varav en är favorit. Vi kollade läget med honom på väg till banan.

Publicerad:

Island Life (V4-2) visade fin kapacitet under fjolåret och gör en intressant comeback idag. Han blir favorit direkt och tränaren Peter G Norman uttalar sig om hästens status. 
- Island Life har tränat på rejält sedan i februari och känns fin. Jag har inte kört några tuffare tempon med honom, men han brukar göra bra lopp direkt efter vila. Troligtvis behöver han det här loppet även om jag inte blir förvånad om han dyker upp långt framme. Hästen kan öppna bra, så jag testar framåt så får vi se var vi hamnar. Det är klart att ledningen hade varit ett plus, dödens vill jag helst av allt undvika. Vi kör med skor runt om. 

 

Impressive Zon (V4-3) blev trött redan 500 meter kvar senast trots ett vilsamt lopp i rygg på ledaren. Hästen har visat viss fart och gör debut över distansen. 
- Senast hade han en rejäl halsinfektion och kunde inte göra sig själv rättvisa. Han känns fin efteråt och har gått ett ganska bra rundbanejobb hemma. Det verkar som att han trivs bäst när han är med i främre träffen, bakifrån springer han och bromsar lite så jag provar från start med tanke på att det är kort distans. Segerchansen är svårbedömd, men en outsider kan han vara, avslutar Peter G Norman. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.