Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favorit i repris?

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Zahara Goj (i mitten) när hon avgjorde till knapp seger senast. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Ett treåringslopp med 100.000 kronor till vinnaren har körts i år. Det vann Zahara Goj. Ikväll kan Sahara Dynamite-dottern upprepa bedriften.

Publicerad:
Gotlandsbaserade Sten O Jansson brukar varje säsong ha någon eller ett par unghästar som ligger långt framme. De senaste säsongerna har det handlar om Snow Flake Goj (686.000 kronor insprunget) och Lady Jo (321.000) och nu är det alltså Zahara Goj som kommer in i treåringssäsongen som en stark faktor.
 
Ikväll är hon med i det endast fem hästar (Global Traveler är struken)  besatta första lopp som ingår i Solvallas Kriterieserie, med 100.000 kronor i förstapris.
 
I sina fem starter som tvååring var Zahara Goj aldrig sämre än trea. Hon gick i ledningen i hela fyra av de fem starterna och höll då mycket bra efter 1.11,7-öppning första 500 meterna i Åbys Breeders Crown-lopp som Borups Powerful vann och sedan i säsongsavslutningen Silverstoet på Axevalla där hon fick visa både styrka och moral efter att det blivit överpace på den något tunga banan. Hon höll dessutom godkänt som tvåa – från ledningen – bakom kullkungen Gareth Boko i det enda medeldistanslopp  Zahara Goj var med i under 2015.
 
Hon är alltså precis som pappa Sahara Dynamite startsnabb. När Torbjörn Jansson senast för första gången körde Zahara Goj släppte han dock ledningen och stoet lyckades avgöra efter att ha attackerat på upploppet.
 
- Det såg lite trögt ut, men hon var inte van vid att attackera bakifrån och fick inte upp farten direkt helt enkelt. Hon var inte trött efter loppet. Hon bör dessutom ha gått framåt till ikväll med den genomköraren i kroppen, säger Sten O Jansson.
 
Ikväll förväntar sig - eller hoppas - Sten att hans Zahara Goj ska få bestämma i ledningen.
 
- Jag hoppas att hon fått så mycket respekt med sig att hon kommer till ledningen lite lugnare, säger Sten O.
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.