Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoritbetonat på V75

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
On Track Piraten infriade favoritskapet. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

För andra gången kördes Gert Lindbergs lopp som gulddivisionens final på annandagen och det blev en favoritseger när On Track Piraten satte nosen först på mållinjen. On Track Piraten var en av fem favoriter som vann i omgången och det gör att 23.209.362 kronor flyttas över till V75 på Romme den 2 januari.

Publicerad:

Från spår åtta hamnade On Track Piraten illa till på det från start och fick backa ner i kön. 850 meter från mål styrde Johnny Takter på från kön och smög fram i tredjespår. Över upploppet tog han upp jakten på Thai Broadway som hade kopplat greppet från dödens och kort före mållinjen kopplades segergreppet. 

 

– Jag älskar den här hästen måste jag säga. Han har världens finaste löphuvud. Jag körde aldrig på långsidan utan tänkte att jag skulle köra på honom sista 300 och jag tyckte vi hann dit på linjen. Han får tio poäng som vanligt, han har aldrig gjort ett dåligt lopp. Ibland har jag kört honom dåligt, men hästen har aldrig varit det, sa Johnny Takter i vinnarcirkeln.

 

Förstapriset var 250.000 kronor och segertiden skrevs till 1.12,2a/2.140 meter. 

 

För andra året i rad vann Candor Hall Hästägarkannan. Från 80 meters tillägg kunde han söka sig fram i fjärde utvändigt innan han gick på i tredjespår 1.200 kvar. In på upploppet avgjorde sjuåringen enkelt före en bra spurtande Condor Motion som reparerade en galopp på bästa sätt. Segertiden blev fina 1.13,9/3.220 meter, vilket var 1,4 sekunder snabbare än fjolårets segertid.

 

– Han blir snabbare och snabbare och utvecklar sig hela tiden, sa Björn Goop efter loppet.

 

Björn Goop såg till att ta en dubbel på V75 när han även vann med Timo Nurmos Only One Winner i bronsfinalen. Även där hamnade han i fjärde utvändigt och sista halvvarvet fick han fin draghjälp av Coco de Vie i tredjesprår och över upploppet kunde han spurta ner ledande Scellino Luis. Segertiden blev 1.12,9a/2.140 meter. 

 

Dagens kanske mest imponerande vinnare var King Sir Kir i klass II-finalen. Claes Svensson laddade iväg ordentligt från kön efter ett varv och svepte förbi storfavoriten Pajas Face som satt i ledningen. Sedan drog han undan under slutvarvet och vann överlägset på 1.12,6a/2.140 meter. 

 

Den enda spetssegraren på V75 blev Calvin Borel i silverfinalen tillsammans med Conrad Lugauer. Han fick överta ledningen efter ett drygt halvvarv och över upploppet blev han hårt utmanad av Call Me Hanover, men sträckte på sig när han blev utmanad och kunde vinna säkert på 1.12,4a/2.140 meter.

 

De övriga två loppen vanns från dödens. I stoeliten var Peter Untersteiners Fleetfoot Hanover bara bäst trots en tuff resa. Över upploppet kopplade hon greppet på Amazon Am och kunde hålla undan för bra spurtande Blue Martini Ås och My Happiness E.P. på 1.13,1a/2.140 meter. Klass I-finalen gick till Beppe Am som också vann från positionen utvändigt om ledningen. Segertiden blev 1.13,6a/2.140 meter. 

 

 

Rätt V75-rad:

8–5–8–14–11–11–8

 

Utdelning:

7 rätt: 1.753 kr

6 rätt: 35 kr

5 rätt: jackpot

 

Omsättning:

89.266.779 kr

 

Publik:

3.441 personer

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.