Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoriten gjorde sin plikt

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Dreams Take Time med Johnny Takter. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Dreams Take Time var klar favorit i gulddivisionen. Johnny Takter placerade sexåringen tidigt i ledningen och från den positionen gjorde Lars I Nilssons häst sin plikt.

Publicerad:

Men det kostade en del för favoriten för att komma till ledningen. Johnny B.Kemp satt tidigt i front, men blev lite pigg och först på första bortre långsidan hittade Dreams Take Time till spets.
Första 500 meterna travades efter 1.11 och första varvet passerades i underkant av 1.14. Över upplopept testade konkurrenter, men Jägersrohästen håll undan på 1.13,3a/2.140 meter.

- Det borde inte ha blivit så mycket kördning från början, men så blev det. Jag är nöjd med Dreams Take Time och han levererar varje gång. Hästen gillar att göra sitt jobb och är trevlig att köra, sade körande Johnny Takter.

Lars I Nilssons häst belönades med 150.000 kronor och har nu nästan 3,9 miljoner kronor på kontot.

Fin comeback av Riff

Andra- och tredjepriset lade Flemming Jensens duo Obi Wan och Montgomery Hill beslag på. Comebackande Riff Kronos hamnade i sjätte ytter från bakspår och fick för mycket hästar i vägen under slutrundan, men den nyblivne femåringen spurtade piggt i skymundan som sexa.

- Det blev galet, men hästen kändes jättebra, sade Veijo Heiskanen om Riff Kronos.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.