Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoriten hade lekstuga – efter brutna segersviten

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Matthieu Abrivard red favoriten till en ny seger på Vincennes. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

När Grace de Fael travar som hon ska, då vinner hon.
Under torsdagen gjorde hon det för sjunde gången.

Publicerad:

Thierry Duvaldestins treåriga sto har inlett karriären imponerande. Den började förvisso med två raka diskvalifikationer, men efter det har det sett bättre. Det trots att hon kom till Vincennes med en diskning i sin senaste start. Dessförinnan hade Grace de Fael (e. Sam Bourbon) nämligen vunnit sex raka lopp – samtliga under sadel.
Under torsdagen var det dags för en ny montéseger på Vincennes. Den här gången i grupp III-loppet Prix Urgent (€80 000).
Efter att ryttaren Matthieu Abrivard hittat rygg på ledande Guerilla de Simm handlade det mest om att bestämma när han skulle dra i högertömmen och låta Grace de Fael skulle avgöra.
När favoriten väl fick marschorder blev det en ren defilering och segern blev totalt överlägsen med ett mersmakande intryck. Klockan stannade på kilometertiden 1.14,1/2700 meter och förstapriset var 36 000 euro. Det innebär att hästen tog sin penningmässigt största seger i karriären.
Tvåa blev Gilles Curens-tränade Gladys des Plaines och ryttaren Erci Raffin. Ekipaget gick i mål på 1.14,7/2700 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.