Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoritparad på V75

Foto: ALN
Foto: ALN

Fem favoriter och två tredjehandare vann på lördagens V75-omgång i Hudiksvall.
Bland annat var det återigen dags för B.B.S.Sugarlight att vinna.

Publicerad:
Lördagens omgång bjöd inte på några speciellt oväntade vinnare, snarare tvärtom. Segern i gulddivisionen gick till Fredrik Solbergs B.B.S.Sugarlight. Hästen hade inte startat sedan Hugo Åbergs Memorial och många var undrandes kring hans form. Frågetecknet rätades däremot ut till ett utropstecken när väl loppet var i mål. Hästen tog hand om ledningen i en 1.07-öppning för att sedan dra på i högt tempo. Över upploppet närmade sig Coldtown och Explosive de Vie, men världsartisten sträckte på sig berömvärt på tiden 1.10,7a/1.640 meter.
- Jag hade på känn att hästen skulle vara så här pass bra, han har känts väldigt fin i träningen på sistone. Det var skönt att han levererade, sade tränare Solberg efteråt.
150.000 kronor var segern i E.J.'s Guldsko värd. Precis som vanligt var det Peter Untersteiner som körde hästen och han vann med ytterligare en lånestyrning.
Tillsammans med Stefan Björkvalls Önas Igor vann han Klass II. Duon liftade med bakom hårddragande Etosha Boko och över upploppet kopplades greppet i ett nafs. Nytt prydligt rekord svarade hästen för, 1.11,2a/1.640 meter.

 

Ulf namnet på Hagmyren
Tillsammans med Ulf Stenströmers Casmira (e. Scipion du Goutier) vann Ulf Ohlsson ett försök till Diamantstoet. Hästen var väldigt långsam från start, men vann genom sin styrka efter att ha fått trava utvändigt om ledaren under slutrundan. Det var Casmiras tredje seger på de fyra senaste starterna.
- Hon svarade för en väldigt stark prestation, framför allt i och med att hon är missgynnad av den något lösa banan, sade Ohlsson efter segern värd 100.000 kronor.
En annan Ulf, Eriksson i efternamn, vann kallblodsloppet. Trots dryga tillägg lyckades Björs Frej sätta nosen först över mållinjen. I och med det är duon fortsatt obesegrade tillsammans efter två starter. Tränar Björs Frej gör Annelie Lagergren i Järvsö.

 

Två spetssegrar
Seedorf O.M.F. har otroligt hög kapacitet och det visade han också i silverdivisionsförsöket, tillika V75-6. Erik Adielsson prickade perfekt från springspår och lotsade Stig H Johanssons travare till ledningen. Sedan vann ekipaget med säker längd före fastlåsta Jetset.
Från spets vann även Anders Jonssons Ajlexes Cubano, körd av Tomas Pettersson. Hästen har haft det tufft på V75 på sistone, men nu kom alltså fullträffen. Segertiden? 1.11,3a/1.640 meter.

 

I övrigt...
...vann Kenneth Haugstad avslutande V75-avdelningen tillsammans med arbetsgivare Roger Walmanns Ottens Casher. Duon var klara favoriter, vilket gjorde att V75-utdelningen stannade på 725 kronor. Jackpot blev det på både sex och fem rätt.
...kan nämnas att nästa veckas omgång körs på Solänget. V75 är det även under söndagen på Bjerke, men jackpoten går vidare till Solängets omgång på lördagen.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.