Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Feji hade lekstuga: "Bara Piraten som hade hängt med"

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Inget tycks kunna stoppa segermaskinen Southwind Feji. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

Southwind Feji fortsätter att vinna. På Romme tog stoet sin sjätte raka seger när hon utklassade konkurrenterna i ett stolopp.

Publicerad:

Mikael J Andersson och Southwind Feji fick en bra start från sitt bakspår bakom bilen. Ekipaget tog sig tidigt fram till ledande Västerbo Realworld och ställde en fråga om att få överta.

Kaj Widell tackade dock nej och Andersson fick nöja sig med positionen utvändigt om ledaren. Favoriten därmed i fara? Inte alls. I ingången till sista sväng tackade Souhtwind Feji de övriga för sällskapet och sprintade sedan undan till sjätte raka segern på 1.13,8a/2140 meter.

Femåringen har nu vunnit 13 av sina 15 starter och körande Mikael J Andersson var imponerad i vinnarcirkeln.
– Det är en fantastisk häst och i dag var hon riktigt läcker. Jag trodde att vi skulle få överta lätt, men nu fick hon visa att hon tycker om att trava utvändigt om ledaren också. Det är nog bara On Track Piraten som hade hängt med henne här i dag, sade segerkusken.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.