Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fel balans på ”Kadetten”

Foto: Mia Törnberg/Travronden
Kadett C.D. fungerade inte på sin racerbalans. Foto: Mia Törnberg/Travronden

Galopp i spets på upploppet och startförbud.
Comebacken för Robert Berghs Europaderbyvinnare Kadett C.D. kunde ha blivit betydligt roligare. Robert skyllde själv på balansen.

Publicerad:

Det verkade annars upplagt för favoritseger, då Kadett C.D. (e. Scarlet Knight) tidigt kunde ta hand om ledningen i Mantorps snabblopp (V64-4) under måndagskvällen. Men redan halvvavet från mål hade tioåringen fullt upp att hålla ut slutlige vinnaren Allaballakaitoz.
– Han fick problem med travet redan på sista bortre långsidan, sedan blev det lite bättre genom slutkurvan. Men på upploppet gick det inte längre, berättade Robert Bergh i TV4 Sports efterhandssändning.

Den sistnämnde skyllde lite på sig själv i sammanhanget.
– Det var ett misstag att köra honom med racerbalans på det här underlaget. Kadett C.D. har fungerat väldigt bra på lite tyngre träningsbalans hemmavid och det hade varit bättre att fortsätta med denna.

Kadett C.D. fick startförbud och måste gå ett nytt godkänt kvallopp, på grund av otillräcklig prestation, för att få starta igen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.