Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fel häst i resultatlistan

Under torsdagskvällens tävlingar på Bergsåker upptäcktes ett felaktigt inregistrerat resultat i lopp 11. Detta upptäcktes som tur var efter bara någon minut och kunde därmed snabbt korrigeras, skriver svensk travsport i ett pressmeddelande.

Publicerad:

I pressmeddelandet från Svensk Travsport förklarar  Petter Johansson hur ett sådant misstag kan hända.

– Alla resultat matas in för hand, så risken för fel på grund av  den mänskliga faktorn finns alltid där. Men jag vill poängtera att våra funktionärer är mycket noggranna och att fel som detta sällan händer. Och när det nu hände upptäcktes det ju väldigt snabbt och kunde korrigeras, säger Petter Johansson.

Det som hände var att fel siffra matades in i datorn. Istället för det korrekta nummer tio, så skrevs nummer elva in i datorn.

Vem är det som har ansvaret för att resultatlistan är korrekt?

– Det är tävlingsdagens måldomare som godkänner resultatlistan innan den offentliggörs och har också ansvar för att den är korrekt.

Eftersom felet upptäcktes så snabbt hann inga prispengar betalas ut och det behövde inte göra några andra korrigeringar än i resultatlistan.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.