Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fel på Halmstadtravets tidtagning

Foto: Mia Nilsson
Foto: Mia Nilsson

Vid tävlingarna på Halmstadtravet 2 april segrade Day Or Night In på 1.09,6, något som Johan Untersteiner var kraftigt tveksam till.
Nu visar det sig också efter en utredning att tidtagningen på Halmstadtravet haft en felkonfiguration.

Publicerad:

Det är företaget LinSon, med grundare Lasse Lindström i spetsen, som varit ansvariga för undersökningen. I undersökningen visade det sig föreligga en del bekymmer med Halmstadtravets tidtagning.

– Vi fick i uppdrag att utreda. Det visade sig så småningom att det fanns en differens mellan totaltiden från målkameran och det elektroniska tidtagningssystemet på cirka en sekund. Efter diverse felsökning och tester återstod bara själva datorn som styr målkameran som felkälla. Vi upptäckte att det förelåg en felkonfiguration av hur startpulsen detekteras av målkamerasystemet. Efter att det rättats till har inga avvikelser förekommit och vi anser därför problemet som avhjälpt, säger Lindström till travsport.se.

Tider från 8 maj 2018 och framåt, har visat sig vara korrekta, men tider innan dess kommer att korrigeras.

– Brytpunkten kom den 8:e maj, sedan dess har det körts 60 lopp utan avvikelser så vi känner oss trygga inför SprinterMästaren, säger Halmstadtravets sportchef Jan-Olof Molin och Svensk Travsports sportchef Petter Johansson fyller i:

– Vi skall helt enkelt rätta till det som är fel men det kommer att ta lite tid och det viktigaste för oss nu är att säkerställa att tekniken fungerar på samtliga svenska travbanor, säger Petter Johansson, Sportchef Svensk Travsport.

Banrekorden på Halmstadtravet sedan 1 juli 2016 är kontrollerade, och ska vara korrekta, meddelar man i pressmeddelandet. Korrekt tid för Day Or Night In vid den omtalade segern? 1.10,3a/1.640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.