Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fem av fem i livet

Foto: LETROT
Yoann Lebourgeois i Philippe Allaires hästägardress. Foto: LETROT

Philippe Allaire ser ut att ha någonting alldeles extra för framtiden i sin lada. Treårige Eye Of The Storm (e. Village Mystic) är nämligen obesegrad efter fem starter i livet.

Publicerad:

Monté verkar vara en diciplin som passar Eye Of The Storm alldeles utmärkt. Under torsdagen tog han femte raka segern sedan debuten, detta i Grupp II-loppet Prix Félicien Gauvreau. Yoann Lebourgeois red hästen precis som vanligt och de drog på i vettigt tempo. Man fullkomligen utklassade sina konkurrenter och segermarginalen blev mycket stor efter att man kommit i mål på 1.16,0/2.700 meter.
54.000 euro var vinsten värd.
Philippe Allaire har många topphästar i sitt stall, men för dagen är det kanske framför allt Dollar Macker och Arlington Dream som håller fanan högt då det kommer till monté. Vägen till absoluta toppen är lång, men Philippe Allaire vet hur man matchar topphästar i monté. First de Retz vann Prix du Cornulier två gånger och han har även vunnit Grupp I-loppet Prix de Vincennes flertalet gånger. I slutet av 90-talet hade han topphästar som Gai Brillant och Holly du Locton som var rejäla i diciplinen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.