Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fem hästar avlivade

Foto: null
Fem hästar hos Magne Olsen tvingades avlivas under onsdagen.

Fem av Leangentränaren Magne Olsen hästar tvingades under onsdagen att avlivas till följd av att det fått i sig foder med ämnet Nasarin.

Publicerad:

De fem hästarna som tvingades avlivas var fem år och äldre.
– Det är mycket trist, men hästarna hade det inte bra och måste avlivas av djurskyddsmässiga skäl, säger Magne Olsen till tgn.no.
Anledningen till hästarnas tillstånd hos Magne Olsen är att de fått i sig kycklingfoder på grund av ett misstag hos foderleverantören. Kycklingfodret är mycket giftigt för hästarna att få i sig. Läs mer om bakgrunden till detta här.
Även fler hästar i stallet är sjuka efter ha fått i sig kycklingfodret.
– Det är olika från häst till häst, men många visar problem med tarmarna, en del är stela i musklerna och visar stor utmattning. De släpps ut i hagarna och vill springa, men blir snabbt mycket trötta, säger Magne Olsen som menar att de sjuka hästarna har osäker framtid och att det är tveksamt om någon av dem kan komma tillbaka till tävlingsbanan.
– Jag måste börja om från början och det kommer ta tid att bygga upp verksamheten igen, men jag kan inte gå runt och dagdriva. Det är jag inte van vid utan jag måste se framåt, säger Magne Olsen till tgn.no.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.