Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fem skrällbud

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
Screen Height (invändigt) är stallets bästa V75-chans. Foto: Lars Jakobsson/Kanal75

Fem hästar har Stefan Melander till start på Gävletravet denna V75-omgång. Alla får anses som skrällbud, men vi har tagit senaste nytt med Marcus Schön för att se om någon av stallets hästar kan ordna jackpotmiljonerna.

Publicerad:
Digital Bronze (V75-2) startar i E3-finalen för hingstar/valacker. Han slutade tvåa senast efter att ha fått fin resa. Vad är det för status kring honom?
- Allting verkar som det ska efter försöket. Hästen har gått sina rutinjobb under veckan och vi har ingenting att klaga på. Jag testade att rycka tussarna för första gången på rundbanan och han svarade på tillfredställande sätt. Därför kör vi så den här gången. Från spår fyra ska det kunna bli bra position och sedan får vi se hur konkurrenterna lägger upp loppet. Skulle det klaffa tycker jag han ska kunna tjäna fina pengar, för den här är inte alls tokig, säger förstemannen.
 
Är det fel att sätta Air Frame (V75-3) i facket "bättre form än vad raden visar"?
- Absolut inte, det är precis så jag känner också. För tre starter sedan var upphämtningen grym efter galopp och på Solvalla gick hon starkt till slut. Senast galopperade hon tyvärr direkt och det blev ingen värdemätare. Gulddivisionen blir väl normalt tufft för hennes del, men samtidigt var det inte något av de tuffare loppen för klassen. Vi får vara nöjda om hästen slutar trea-fyra, men samtidigt ska man veta att hon är iordning alltså.
 
Duon Screen Height och Long Night kommer ut i V75-6. Vi börjar med Screen Height som inte kom till från köposition senast.
- Det gick väldigt fort till slut och att han inte tog någonting på täthästarna sista biten är inte mycket att säga om. Form har hästen så det räcker, men frågan är om han verkligen kan vara med i spetskörningen? Jag är tveksam, även om han öppnar bättre än vad många tror. Löser det sig under vägen kan det vara en häst att se upp med, men främst är det ett platsbud. Björn Goop upp är intressant och det blir sannolikt barfota runt om igen.
 
Long Night var ett av de större skriken då V75 gästade Årjäng. Då slutade det hela med galopp från start. Senast slutade han fyra i ett tufft lopp. Är det rätt att han bara är spelad till en procent?
- Det kanske är väl lite. Hästen gåller fin form och spåret är perfekt. Därifrån till att gå och vinna är steget långt, men skulle Per hitta tredje invändigt eller tredje utvändigt så har större under skett. Förväntningarna är väl att hästen ska få med sig en peng hem, men det är klart att förhoppningarna kan vara lite större.
 
Till sist har ni Pine Cool som startar från spår tolv, iskallt?
- Från det här spåret blir det väldigt svårt. Hästen håller jämn standard, men att vinna på V75 ska inte gå. Det blir till att sikta på en matlapp.
 
Bästa chansen under lördagen?
- Det kanske är Screen Height ändå, avslutar Schön.
 
Utrustning:
 
Digital Bronze: Barfota runt om, helstängt huvudlag och rycktussar för första gången.
Air Frame: Osäkert kring skor, men troligtvis inga ändringar gentemot senast. Barfota och öppet huvudlag.
Screen Height: Barfota runt om och helstängt huvudlag.
Long Night: Troligtvis barfota runt om och helstängt huvudlag.

Pine Cool: Barfota runt om och helstängt huvudlag.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.