Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Femhästarslopp på V75 – här är förklaringen

Foto: FÄRJESTADSTRAVET
Ken Karlsson. Foto: FÄRJESTADSTRAVET

När Färjestadstravet arrangerar sin klassiska V75-dag på långfredagen inleds omgången med ett femhästarslopp. Så här säger travbanechefen om valet.

Publicerad:

Folke Hjalmarssons Minneslopp är ett klassiskt lopp på en klassisk tävlingsdag i Karlstad. Femåriga ston gör upp om 100 000 kronor och bara de senaste åren har vinnare som Southwind Feji, Pasithea Face, Trinity Zet och D’One visat upp sig på Fäjrestadstravet.
Årets upplaga har dock bara lockat fem startande. Trots det finns loppet med på V75. En stor orsak till det är att banan har haft det önskemålet.

– Som arrangör är detta ett av våra största lopp för året och det vill vi visa upp. Jag har full respekt för den enögde spelaren som tycker att det inte borde vara med. Jag är ju själv enögd som arrangör och det är möjligt att jag hade tänkt annorlunda om jag hade suttit hemma i soffan och tittat, säger travbanechefen Ken Karlsson.

Enligt Peter Wallin på ATG är fem hästar just vad som krävs för att ett lopp kan få vara med på V75. Att det just i år är så få anmälda till loppet tror – och hoppas – Ken Karlsson beror på den sena påsken.
– Det innebär att vi är en vecka innan olympiatravshelgen. Jag själv var med och instiftade ett likadant lopp för femåriga ston på Åby under min tid där, Lovely Godivas Minne, säger Ken Karlsson. 

Folke Hjalmarssons Minneslopp 2019 (V75-1, fredag)

1. White Lightning – Oskar J Andersson (Jörgen Westholm)
2. Gun Palema – Mikael J Andersson (Pär Hedberg)
3. Odessa Celeber – Örjan Kihlström (Roger Walmann)
4. Kamperhaugs Dina – Per Oleg Midtfjeld
5. Hevin Boko – Jorma Kontio – Timo Nurmos

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.