Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Femte raka segern för Coktail Fortuna

Foto: Matilda Öhrman/TR BILD
Coktail Fortuna vid ett tidigare tillfälle. Foto: Matilda Öhrman/TR BILD

Nio år gammal är Coktail Fortuna i sitt livs form. I Anders Jahres Pokalllopp på Jarlsberg kom femte raka segern efter en rykande snabb avslutning tillsammans med tränaren Robert Bergh i sulkyn.

Publicerad:

Den flygande holländaren har gått från klarhet till klarhet under året för Robert Bergh och visade klassen på nytt i Anders Jahres Pokallopp med 200.000 norska kronor i förstapris. Robert Bergh nådde ledningen i första sväng och fick öppna varvet på beskedliga 1.14,6 med Ubertino Grif i dödens. Farten skärptes sedan hela vägen under slutvarvet och i en 09-avslutning sista 500 var bakhästarna chanslösa att ta något. Det skulle handla om Coktail Fortuna och Ubertino Grif i dödens, där den förstnämnde visade sig starkast. Segern blev säker för Love You-sonen på 1.12,4a/2100 meter.
– Han taggade till när han fick Ubertino Grif utvändigt om sig och jag fick direkt lite mer i tömmarna. Det var tacksamt att det inte blev full körning under vägen och det var aldrig någon fara för vår del, han kändes fin hela vägen, sa Robert Bergh i vinnarcirkeln.

I övrigt på V75
Jarlsbergspubliken fick se flera fina prestationer på den snabba banan och en som imponerade stort var Frode Hamres Waffle Cone, som satte nytt banrekord för ston på 1.09,8a/1609 meter. Erik Adielsson skötte tömföringen och skickade fyraåringen till spets från spår sju.  Efter 500 meter fick man favoriten Shadow Gar utvändigt om sig, men det skulle inte spela någon roll i upplösningen. I bländande stil drog Waffle Cone undan till en mycket fin seger.
– Jag tänkte köra henne bakifrån men hon hade inte fått den informationen själv. När bilen släppte vara det bara att släppa fram henne och hon flög verkligen fram första hundra meterna. 
– Jag blev bekymrad under vägen när hon låg på, det brukar kosta till slut, men hon visade jävlar anammma i avslutningen och jag är stolt över hennes prestation, sa Erik Adielsson i vinnarcirkeln.
Sharon Gar höll bra i sin debut för Jerry Riordan som trea bakom Gigant Invalley på 1.10,2.

Holländska gästen Gina Schermer visade upp sig under Elitloppshelgen med seger i Klass II-finalen och denna gång fick Jarlsberg-publiken njuta av Varenne-dottern i ett stolopp (V75-3). Always So Easy tog hand om spets men Rick Ebbinge bakom Gina Schermer hade bestämt sig och tryckte sig till ledningen, via tuffa 07,1/500 meter. Trots fortsatt hårt tempo under vägen var ledaren bara bäst i upplösningen och segern blev säker på toppfina 1.10,9a/1609 meter. Här har tränaren Jeroen Engwerda en klassklättrare.
– Det är en riktigt bra häst och hon utvecklas för varje start. Hon var lite i sen utvecklingen men nu blir hon bara starkare och barfotabalansen har också gett fin effekt, sa Rick Ebbinge i vinnarcirkeln. 

Laser Tile och Kristian Malmin bjöd på en riktig uppvisning i V75-4 över full distans. Ekipaget höll enkelt upp innerspåret och fick Unbelievable As och Alessandro Gocciadoro i dödens. Efter snabba 10,7 första varvet tackade Malmin för sällskapet med 700 kvar och Laser Tile stack undan i överlägsen stil på 1.12,0/2100 meter. 
– Jag har aldrig kört en häst som gått 10 första tusen och sedan joggat hem loppet på det viset, sa en belåten segerkusk.

Det var firma Malmin och Anderssens andra V75-seger för dagen. I den första avdelningen, ett stayerlopp, serverades Uni Lest en perfekt resa av Malmin. Ekipaget följde med i rygg på ledaren Hakon von Haithabu och Robert Bergh, och speedade till knapp seger i en snabb avslutning på loppet.
– Det blev lite dåligt tempo men han har raska ben och gick som en kula till slut, sa segerkusken Malmin. 

Mer italienskfött och norsktränat blev det i sprinterloppet som utgjorde V75-2. Vincent med Eirik Höitomt i sulkyn tvingades öppna första 500 på 1.08,9 och på sista långsidan kom favoriten Forever Peace fram till dödens. Det bekom inte Vincent, som bara stack undan över upploppet till seger på fina 1.11,6a/1609 meter. 
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.