Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Femte SM-täcket till Månprinsen

Månprinsen A.M. gjorde det igen. Han tog hem sitt femte SM-täcke i karriären efter att ha vunnit 2018 års upplaga på helt överlägset sätt.

Publicerad:
Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Gunnar Melanders stjärntravare har ingen överman för dagen. Månprinsen A.M. var ute i världsrekordförsök på Åbytravet under deras stordag med Åby Stora Pris. Även om det inte blev något rekord då – så såg loppet, med det tempot som var, ut att ha gjort Månprinsen A.M. gott. Under lördagen visade han nämligen upp någonting få trodde om honom – han visade startsnabbhet.
– Ja, han blev nog lite taggad av loppet på Åby senast, han var så väldigt laddad från start i dag så jag var bara tvungen att köra från start, för alternativet att dra ihop honom i det läget, det fanns inte. När jag sedan petade på honom med körspöet efter 300 meter så tog vi oss förbi Odin Tabac, sade Gunnar Melander.

Efter en 500-meterspassering på dryga 1.17, fick Månprinsen A.M. bestämma i 1.27-fart en bit – en tillräcklig tempominskning för att han skulle ha gott om krafter kvar till slut då Odin Tabac försökte utmana. Över upploppet stegade Gunnar Melanders travare undan till mycket enkel seger, på sluttiden 1.22,2a/2.640 meter, nytt svenskt rekord.
– Hästen är komplett alltså, helt fantastisk. På sista bortre långsidan när Oskar kom upp på utsidan med Odin Tabac började min häst att pulla och 200 kvar när jag smackade lite på honom bara for han ifrån de övriga. Då har han ändå rycktussarna kvar i öronen... Nej, jag tror aldrig att jag känt hästen så bra som jag gjorde i dag, sade Melander.

Tvåa i Svenskt Mästerskap slutade Odin Tabac, trea blev Flex. Ett av loppets tre ston, Järvsö Blomster slutade fyra efter vass avslutning i skymundan.

Vinsten i Svenskt Mästerskap var värd 250.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.