Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fenomenal Ringostarr Treb växlade ned allt

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Ringstarr Treb tog hem guld före Day or Night In och Cruzado dela Noche. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Ringostarr Treb stod för en smått makalös prestation och vann Gulddivisionen trots tidig galopp. Detta på nya svenska rekordet 1.10,5a/2.140 meter.

Publicerad:

Wilhelm Paal i sulkyn var smått mållös efter det osannolika loppet sedan Jerry Riordans nyförvärv stått för en av årets svettigaste prestationer. 
– Jag vet inte vad som hände vid galoppen, vi kanske körde på en stolpe, och jag hade bara tänkt träna honom efter det. Men i sista sväng började han flyga...sa Paal till TV4.

Ringostarr Treb har visat stora fartresurser tidigare och vann Sweden Cup 2015, och ett av försöken i Sweden Cup i våras. Men frågan är om han någonsin varit bättre än hos Riordan. I Gulddivisionen fick han lägga en rejäl speed för att nå spets före Mosaique Face, och efter en galopp i första sväng såg loppet ut att vara över. Men Ringostarr Treb fick följa med i tredjespår in i sista sväng och över upploppet var det ingen diskussion. Ringostarr Treb växlade ned Spring Erom som gjort grovjobbet i spåren och Crusado dela Noche som gått i dödens hade inget att sätta emot. 

Segertiden skrevs till 1.10,5a/2.140 meter, nytt svenskt rekord, och Ringostarr Treb blir tveklöst räkna med i de största loppen framöver.

Hästen har tidigare varit föremål för en del svarta rubriker i sin tidigare regi och han var avstängd för doping fram till den 28 juni. 

I övrigt på V75..

Tjacko Zaz är tillbaka på vinnarspåret och gav ett fint intryck i Silverdivisionen på fina 1.10,1a/1.640 meter. Johnny Takter i sulkyn lade sig lugnt i dödens när Tonicetobetrue öppnade första 500 på 09,5 och körde till tät med varvet kvar. Därifrån blev det mycket lätt för Tjacko Zaz som stack undan på lätta ben, längden före piggt avslutande Bravo Navaronne. 
– Det var delvis mitt fel att han galopperade senast, denna gång tog jag det lugnare och det fanns ingen anledning att kräma ur honom från början. Han vann vldigt lätt, det är en guldhäst med riktigt bra motor och fin teknik, sa Johnny Takter.

Robert Bergh har en riktig skjutare i Nobel Amok och duon bjöd på uppvisning i Bronsdivisionen. En öppning på 08,4 första 500 bekom inte Nobel Amok ett dugg och helt obrukad gick han undan till överlägsen seger, på suveräna 1.11,4a/2.140 meter. 
– Det är rätt roligt att köra 1.11,4 full väg med någon som har 400.000 kronor på sig, en sån här sommardag får man bjuda på den. Han har en enorm teknik och jag vet inte var det ska sluta med honom, sa Bergh. 

Firma Pär Hedberg/Mikael J Andersson går som tåget och triumferade i V75-inledningen med Bålsta Palema som stod för en strong insats i Klass I-försöket. Mikael J Andersson skickade Bålsta Palema till spets från spår fem i volten och efter ett beskedligt första varv blev det rejäl fart på tillställningen under slutvarvet. Bålsta Palema stumnade något till slut men kunde hålla undan före Upstream och Chipen Boy som spurtade positivt som trea. Favoriten Magic Happens fick en bra resa i draget men var blek. 
Bålsta Palema kom i mål på 1.13,2/2.140 meter. 
– Pär och jag kom överens om att byta bett på honom i dag och det blev lyckosamt i starten, sa Mikael J Andersson i vinnarcirkeln.

Johan Untersteiner fick vinna inför hemmapubliken efter en lyckosam styrning med J.H.Mannerheim. Efter rusningen där framme, där Athos Race varvade på 09,4, fick J.H.Mannerheim fritt på sista långsidan och klev enkelt förbi till seger. 
– Jag gjorde valet efter 400 meter och gick invändigt, men jag tyckte jag tog beslutet för sent och hamnade för långt bak. Men det löste sig helt perfket.

Wångens Cups final blev en överpacad historia med 08,6 första 500 och 1.11,5 på varvet. Med 900 kvar tog Maxime Marais iniatitiv långt bak i kön med Snow Angel och med en urstark slutrunda var Order By Fax-dottern bara bäst till slut. En klockren styrning av Marais och ett fint tränarjobb av Åby-amatören Mats Olsson. 
– Det är min första V75-vinst i karriären och det känns helt fantastiskt, det är väldigt stort, sa Olsson. 

Läs om Stosprintern (V75-3) här: 

V75-raden blev 5-3-6-10-2-4-5 och sju rätt gav 20.126 kronor, sex rätt 179 kronor och fem rätt 22 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.