Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ferrari B.R. levererade i comebacken

Foto: Roger Svalsröd/TR Bild
Ferrari B.R. vid en tidigare seger. Foto: Roger Svalsröd/TR Bild

Under lördagens V75-tävlingar i Bergen var Norges stjärntalang Ferrari B.R. tillbaka efter lång frånvaro. Femåringen vann Kniksens Äreslopp och nu siktas han mot ett äventyr i Frankrike.

Publicerad:

– Jag fick ett bra besked och är väldigt nöjd. Vi fick tät och han blev slö i ledningen, men kom i mål med mycket sparat, sammanfattade tränaren och kusken Per Oleg Midtfjeld.
– Det blir ett lopp till före en eventuell resa till Frankrike. Han har tjänat lite pengar i förhållande till sin kapacitet och ska ut i vanliga lopp till att börja med där nere. Jag ska köra Ferrarin själv, någon fransk kusk kommer absolut inte på tal.

Ferrari B.R. joggade hem segern i lördagens lopp och Donatomite var tvåa från vinnarens rygg. Den Årjängsägde hästen hade precis som Ferrari B.R. mycket krafter sparade.
– Vi har varit spända i stallet. Vägen fram till Ferrari B.R:s comeback efter skadan han ådrog sig i Copenhagen Cup i juni har varit lång. Samtidigt har jag valt att ge hästen mycket tid. Han är något extra att ta vara på, fortsatte Midtfjeld.
– Jag passar på att hylla personalen i stallet. Samtliga har ställt upp extra för hästen. Inte minst min sambo Line Gundersen. Hon har lagt all sin tid på hästen, jag har bara kunnat sätta mig i sulkyn och kört träningspassen. Detta var en prestation som jag gillade väldigt mycket och Ferrarin brukar gå framåt mycket med lopp i kroppen.

Segertiden skrevs till 1.14,3a/2.100 meter.

Odd bäst i Norge

Kallblodseliten gjorde också upp på banan i Bergen. Odd Herakles (e. Moe Odin) vann på tiden 1.22,6a/1.600 meter. Tvåa blev Ulsruds Tea som felade i starten, men som avslutade enormt till slut. Hon travade 1.22,8.

Efter loppet hade Odd Herakles kusk, 24-årige Adrian Solberg Akselsen, följande att säga:
– Täten fick vi. Det var förväntat. Sedan hade han mycket att ge till slut. Jag har kört hästen sedan han hade 60.000 kronor på kontot och naturligtvis är jag lycklig över att ha fått fortsatt förtroende.

Nästa uppgift för Odd Herakles blir ett lopp på Jarlsberg. Därefter har tränaren Lars Romtveit inte planen klar.
– Men en sak är säker, Odd Herakles kommer att få en ny toppsäsong nästa år. Han är fortsatt obrukad och tar träningen på ett utmärkt sätt, sade Romtveit.

Från lördagens tävlingar noteras även att svenskfödde Cool Canadian (e. From Above) vann på nytt för Dag-Sveinung Dalen. Segern var fyraåringens åttonde för året och togs på tiden 1.15,3a/2.100 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.