Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ferrari B.R. vann direkt – och kommer till Sverige?

Foto: TR BILD
Ferrari B.R. vann tisdagens årsdebut på Momarken. Foto: TR BILD

Ledning från start till mål. Årsdebuten är avklarad för Ferrari B.R. som nu siktas mot större uppgifter. Femåringen är inbjuden till Copenhagen Cup och vägen till en eventuell start kan gå via Sverige.
– Ska vi starta där vill jag ge honom ett lopp till först, säger tränaren Per Oleg Midtfjeld.

Publicerad:

Kort före första sväng var Ferrari B.R. (e. Muscles Yankee) i spets i tisdagens årsdebut på Momarken. Sedan hände det inte så värst mycket mer. Femåringen gick undan till en enkel seger på 1.14,9a/2.140 meter och 
kusken Per Oleg Midtfjeld var nöjd efteråt. 

Injuden till Charlottenlund

För Trav og Galopp-Nytt berättade Midtfjeld sedan om de kommande matchningsplanerna för hästen.
– Jag tycker egentligen att det finns få passande uppgifter. Silverdivisionen på Åby körs över sprinterdistans, samma sak med Kjell Håkonsens minneslopp på Forus. Det jag kan säga är att vi har fått en inbjudan till Copenhagen Cup och ska vi starta där vill jag ge honom ett lopp till först, säger Midtfjeld till den norska tidningen.

Ingen start i Olympiatravet: "Tufft sällskap"

Olympiatravet körs som bekant över medeldistans, men någon start i Åbys storlopp ser det inte ut att bli.
– Jag har inte fått någon förfrågan ännu, men den kanske kommer. Jag är dock inte så sugen på att starta honom i så tufft sällskap så här tidigt. Nu ska vi se hur han tar dagens lopp, så tar vi ett beslut efter det. Forus kan vara aktuellt, men det kan lika gärna bli så att vi väljer något lopp i Sverige, säger Midtfjeld till Trav og Galopp-Nytt. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.