Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ferrarin" närmar sig start

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Ferrari B.R. närmar sig start. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Ferrari B.R. stod inte att känna igen i norska Derbyt och galopperade. Nu är hästen kvitt halsproblemen och redo för nya starter.

Publicerad:

Den norske topphästen Ferrari B.R. floppade i norska Derbyt och i efterhand visade det sig att han drogs med halsproblem i loppet. En grundlig veterinärundersökning visade att det inte var några fel med hästen och veterinären Lars H. Moen konstaterade att det hela handlade om en engångsföreteelse och Ferrari B.R. behövde inte genomgå operation.
– Ferrari B.R. har varit igång hela tiden och sett fin ut i intervaller. Han uppför sig normalt i träning och därför väljer vi nu att förlänga säsongen med honom. Troligtvis blir det två lopp till, säger tränaren Per Oleg Miftfjeld till Equus.

Planen är att Ferrari B.R. ska gå ut i Josef Kleins Äreslopp på Leangen lördagen den 28 oktober med ett förstapris på 100.000 norska kronor. Därefter är tanken att gå ut i Axel Jensens Minneslopp på Bjerke lördagen den 18 november med 300.000 norska kronor till vinnaren.

Ferrari B.R. är fyra år och har aldrig tävlat mot den äldre eliten. Trots det tror många att han är mogen att delta i de allra största loppen under 2018. Per Oleg Mitfjeld hymlar inte med att det kan bli start i Elitloppet om allt faller väl ut.
– Det är kanske för tidigt att spekulera i 2018 och han måste upp en klass om han ska möta de allra bästa. Jag tror dock att han har det inom sig och en vinter med mycket träning kommer att göra honom gott. Därefter är det upp till hästen själv om han är bra nog att vara med i lopp som Oslo Grand Prix eller Elitloppet. 

Ferrari B.R. har vunnit tolv av 15 starter i karriären och tjänat 890.000 norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.