Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Fick läsa i tidningen”

I tisdags kväll gav medlemmarna i Skånska Travsällskapet sitt ja till det nya Jägersro. Men åter verkar kommunikationen ha klickat mellan Travsällskapet (STS) och Skånska Fältrittklubben, SFK.

Publicerad:

– Jag fick läsa det i tidningen i måndags om att en försäljning av Jägersro var klar och att STS bara skulle klubba igenom beslutet på årsstämman. Det känns lite frustrerande att vi inte har fått någon som helst information, säger Jacqueline Henriksson, ordförande i Skånska Fältrittklubben.

”Jag har blivit nerringd”

Jacqueline Henriksson låter uppgiven när Travronden ber om en kommentar.
– För ett år sedan fick vi lite information om att något var på gång, men inget mer. Jag har blivit nerringd av stressade medlemmar som frågat vad som händer, men jag har varit tvungen att säga att jag ingenting vet. Nu har jag själv tagit initiativ till ett möte med Kerstin (Peterson-Brodda, ordförande i STS) och vi ska ses vecka 50, säger Henriksson.

Henriksson vill inte spekulera i vad den nya arenan kommer att innebära för galoppen. Hon avvaktar informationsmötet med Kerstin Peterson-Brodda.
Men hon är bestämd när hon säger att Fältrittklubben måste ha något likvärdigt som det är nu. Både vad gäller träning och tävling.

Avtal att få tävla till 2038

För sex år sedan uppkom ett avtalsbråk mellan STS och SFK. Flera av travets aktiva ville ha en längre travbana, från 1000 meter till 1400 meter. Lutfi Kolgjini och Mats Rånlund var en av de största förespråkarna. 
Men SFK ville inte säga upp avtalet och det gamla avtalet fortsatte att gälla. SFK har rätt till träningsanläggningen till och med 2026 och tävlingsarenan till och med 2038.

Kerstin Peterson-Brodda svarar på kritiken:
– Redan för lite drygt ett och ett halvt år sedan när första skissen till det här, som nu blev en affär, fanns det representanter med från Skånska Fältrittklubbens styrelse. Sedan har inte de suttit med i någon process då vi äger marken. Men skissen som visades vid det tillfället innefattade en galoppbana och det är samma skiss som vi använder oss av nu, säger Kerstin Peterson-Brodda, ordförande i Skånska Travsällskapet.
– Parallellt med vårt arbete har Svensk Galopp haft en liten projektgrupp där man tittat på alternativ i Skåne för att bygga en galoppbana. Vi är medvetna om att galoppen vill bygga en egen bana. Nu kommer vi att sätta oss ned med dem och vår målsättning är ett hästcentrum där galoppen följer med. 

Men sitter inte galoppen med avtal på att få använda befintlig mark?
– Jo, de är hyresvärdar hos oss med lite olika premisser. Det är dock inget jag vill detaljera i en tidning. Skulle vi följas åt så fortlöper samma premisser.

Kan ni behöva köpa ut dem om avtalet behöver brytas?
– Det vill jag inte spekulera i. Vi utgår från att de följer med, säger Peterson-Brodda.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.