Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Fick polletten att trilla ner”

Foto: HANOLD/ALN
Järvsömona tillsammans med Caroline Holm. Foto: HANOLD/ALN

Det fyraåriga stoet Järvsömona möter idag äldre hästar, men tränaren Caroline Holm låter säker på att hon kommer att klara av att möta de mer rutinerade konkurrenterna.

Publicerad:

Större delen av säsongen har mest handlat om galopper för fyraåriga stoet Järvsömona (V4-4), men i de två senaste starterna har hon fungerat och då har det blivit en seger och en tredjeplats mot tuffa kullkamrater.

– Hon har haft fin form för en längre tid, men för fyra starter sedan snubblade hon sig i galopp och i starten efter trampade hon av sig en sko. Efter det tvingades hon till ett kvallopp och då ändrade jag balansen på henne och satte på en specialsko, vilket var det som fick polletten att trilla ner för henne tror jag, berättar Caroline Holm.

Senast drog hon hårt i ledningen, men blev upphunnen mitt på upploppet av Grandina och Sjö Odin, men slog svenska Derbystovinnaren Patsi. Nu går hon ner i klass, men möter istället äldre hingstar och valacker.

– Hon fick ett uppehåll i somras och när hon kom tillbaka i augusti kändes det att hon hade mognat ordentligt. Hon har gjort ganska många starter och det känns som att det inte kommer att vara några problem att möta äldre för henne. Hon är mycket startsnabb, men kusken får lägga upp taktiken som han vill även om jag tror att han kommer att ladda. Det känns bra på förhand, avslutar Caroline Holm.
 

FAKTA

Gävletravet

Gävle Travsällskap
Box 956
801 33 Gävle
026-66 22 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,6 m
Bredd 1640: 20,3 m
Upploppets längd: 178 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.