Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fick storfavoriten på fall

Foto: Lars Jacobsson/KANAL 75
Barbara L.Hanover vid en tidigare start. Foto: Lars Jacobsson/KANAL 75

Det blev ingen nionde raka seger för löftet Izzy. Det satte Barbara L.Hanover och Örjan Kihlström stopp för. Efter ett tidigt avancemang till ledningen blev segern säker i stoloppet tillika V75-4 på 1.14,0/2140 meter.

Publicerad:

Mycket kom att avgöras i starten, där Barbara L.Hanover (e. Explosive Matter) hamnade i tredje ytter, ett hack framför Izzy och Jorma Kontio. Efter 900 meter valde Örjan Kihlström att köra framåt med Barbara L.Hanover och fick med sig Izzy. Barbara L.Hanover nådde täten med tusen kvar och samtidigt fick storfavoriten syna dödens. Men någon riktig duell blev det aldrig. Med 500 kvar ryckte Örjan Kihlström tussarna och Barbara L.Hanover länsade undan till en mycket säker seger, framför Pastel Tilly i rygg och Izzy som fick nöja sig med en tredjeplats.
– Det kändes som min bästa chans att komma före Izzy i starten och ibland stämmer det. Hon vann säkert i dag, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln på Bergsåker.

Fyraåriga Barbara L. Hanover som tränas av Reijo Liljendahl gjorde sin andra start efter ett halvårs vila och visade att formen sitter där.
– Hon var bra i comebacken senast och hade gått framåt ytterligare till i dag. Det är en fin häst, det tycker jag absolut, sa segerkusken. 

I övrigt på V75

Björn Goop stack omgående till ledningen med egentränade Bryssel (e. Ready Cash) i bronsdivisionen. Från den positionen var självklart mycket vunnet. Ekipaget öppnade första halvvarvet efter 1.16,3 och varvade sedan 1.16,0. Under slutrundan skärptes tempot och konkurrenterna kunde helt enkelt ta sig in i matchen på allvar. Segern för Bryssel var övertygande och han nådde mållinjen på 1.14,5/2640 meter.
– Han är bra för klassen. Jag ville inte ha någon speeduppgörelse utan ökade på under vägen och han klarade det bra. Vi hade tänkt köra honom barfota bak, men banan blev alldelels för lös så vi skodde om till greppskor och det blev ett helt annat klipp i steget då. Han är en favorit för mig, en liten buse som har bra kapacitet, sade Björn Goop.

Bryssel segrade närmast före Importedfrmdetroit som inledde först utvändigt om ledaren, men som gick ned i rygg på ledaren efter ett drygt varv. Trea slutade Hans R Strömberg-tränade Tiger Williams.
– Man hoppas ju alltid över upploppet, men Björns häst var jättebra och vi får vara glada för andrapriset. Jag var jättenöjd med både häst och kusk. Det gick fort till slut, sade Markus Pihlström om sin Importedfrmdetroit.

Global Trackmaster såg ut att sitta på leken i ingången av sista sväng, men hästen rullade över i galopp kort senare. Istället kunde Örjan Kihlström gå framåt från tredje ytter i mitten av slutsvängen med Global Trader (e. Prodigious) och det bet riktigt bra för den Henrik Larsson-tränade hästen. Höwings Vipower tröttnade från ledningen in på upploppet och istället kunde Jolly Frost inkomma som tvåa i mål, hästen diskvalificerades dock efter målgång och istället gick andrapriset till Craizy Daizy som också avslutade på fint sätt.
– Vi fick ett rätt så fint lopp och satt i bra ryggar länge. Det kändes bra runt sista sväng. Det var en väldigt trevlig häst att köra och han har visat fin form ett tag och gjorde också så idag, sade Örjan Kihlström.

Magnus Jakobsson om galoppen med Global Trackmaster:
– Jag kände att han tappade travet mer och mer... Jag hade mycket i tömmarna, men travet föll ur helt enkelt. Det är någonting som stör honom helt enkelt och det måste vi se till att ta reda på.

Gustav E. och Lome Annar (e. Spikeld) bjöd på en härlig upploppsduell i finalen av Dubbelcupen med 150.000 kronor till vinnaren. Efter ett halvvarv styrde Henrik Svensson Gustav E. till ledningen och fick Lome Annar i rygg. I slutsvängen tröttnade utvändige Kong Henry vilket skapade luckan för Lome Annar som sköt till riktigt starkt den sista biten och avgjorde kort innan linjen och nådde mållinjen på 1.25,2/2160 meter.
– Det blev helt perfekt. Vi fick rygg på en bra häst och hann dit precis på linjen. Det var kul, sade Ulf Ohlsson.

Lome Annar har imponerat väldeliga under karriären och står nu noterad för tolv segrar på 20 starter. 

Henrik Svensson om andraplatsen med Gustav E.:
– Det kändes ett tag som att vi skulle hålla undan, men han tappade travet och då tappade vi segern... Jag behövde begära lite extra av honom och då tappade han rytmen och det var det vi förlorade på. Jag är trots det nöjd med min häst och han gick godkänt. Vi förlorade mot en bra häst.

Som väntat gick det undan rejält i inledningen av silverdivisionen och efter att Michelangelo Ås pressat sig till ledningen i utgången av första sväng öppnade man första 500 efter snabba 1.06,2. Rygg på ledaren blev det för Magnifik Brodde, medan Angle Of Attack hittade tredje invändigt efter en bit. Peter G Norman-tränade Valeur (e. Love You) trivs ypperligt tillsammans med Sandra Nordemo och ekipaget fixade sin tredje seger tillsammans på de fyra senaste starterna. Detta trots ett lopp mestadels först utvändigt om ledaren. Valeur nådde mållinjen på 1.11,1a/1640 meter och detta var Sandra Nordemos första seger inom V75.
– Han är helt otrolig. Jag är i chock. Han kändes stark hela vägen och jag tänkte framåt och det höll. Det kändes ganska klart mitt på upploppet, men man vinner inte så ofta på V75 så jag ville vara på säkra sidan. Det var jättekul och sådant här man drömmer om, sade Sandra Nordemo.

Tränaren Peter G Norman:
– Det här var fantastiskt bra. Sandra gjorde det bra. Hon förivrade sig inte och gjorde ett bra jobb, helt klart. De har kamperat bra ihop länge.

Björn Goop ramade in V75-omgången med en snygg kuskseger bakom egentränade Joe Martini. Ekipaget var med i spetskörningen och kröp ned i rygg på ledaren Global Science, som öppnade första 500 på snabba 1.10,6 men sedan fick dämpa till 1.14,2 på varvet. Med 500 kvar var Lukas Bris slagen i dödens och en alert Goop lyckades slinka ut i andraspår och hålla ut So Gå Ikaros i tredjespår. Sedan var det inget snack, i början av upploppet var segergreppet kopplat på ledaren och Joe Martini vann till slut med flera längder på på 1.13,2a/2140 meter.
– Petter Lundbergs häst var en bra rygg kände jag och sedan löste det sig det bra. Han var jättemodig i dag, han har utvecklats hela tiden och har hittat formen, säger Goop.

Den rätta raden på V75 blev 1-6-6-10-2-6-5. Utdelningen landade på 49.446 kronor för sju rätt, 464 kronor för sex rätt och 55 kronor för fem rätt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.