Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fick strykas sent: "Blev fel när vi lastade av"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Fredrik Linder. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Fredrik Linders Falcon Am hade en intressant uppgift i bronsfinalen, men efter strul vid urlastningen Rommetränaren stryka sin häst.

Publicerad:

Falcon Am lottades till innerspåret bakom bilen i finalen av Bronsdivisionen. Men hästen kommer inte till start. Hästen ströks med bara timmar kvar till loppet.
– Vi hade lite oflyt när vi skulle lasta av. Vi åkte en annan buss idag mot vad vi brukar göra med honom. Något vi gjorde för Zeus Bis skull och det blev fel för Falcon Am som trampade igenom både bandage och extraskydd som han har runt fötterna. Han trampade sig rätt så rejält när han skulle gå av bussen så vi fick stryka honom, säger Fredrik Linder.

Hur lyder senaste rapporten kring Zeus Bi?
– Han fick åka den bussen som han ville. Jag vet inte om han gynnas av vädret eftersom han är en stor och tung häst, men han har i alla fall bra form.

Tre hästar är strukna från finalen av Bronsdivisionen. Förutom Falcon Am kommer inte heller Royal Navy Neo och Young da Vici till start.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.