Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fin fyrling för Kihlström

Foto: MIA TÖRNBERG
Örjan Kihlström har fått en drömstart på Solvalla och har tagit åtta segrar på banans tre första tävlingsdagar. Foto: MIA TÖRNBERG

Uragano Gio, Global Withdrawl, Don't Mind Me och Roofer. Örjan Kihlström hade en fin tisdagskväll på Solvalla och noterades för hela fyra segrar.

Publicerad:

Svante Båth-tränade Global Withdrawl (e. S.J.'s Caviar) har hittat stilen på allvar och från ledningen ordnade den treårige valacken sin tredje raka seger. Från innerspåret höll han enkelt ledningen för Örjan Kihlström och efter att ha varvat på behagliga 1.18,4 blev segern sedan säker på 1.16,2a/2140 meter.
– Han var jättefin. Hästen tvekade lite precis innan bilen skulle släppa fältet, men när han väl fick upp farten så öppnade han bra. Det var aldrig någon större fara gällande spetsstriden, sade Örjan Kihlström.

Global Withdrawl har utvecklats fint den senaste tiden och senast plockade han enkelt hem Vinterfavoriten. Det här var karriärens fjärde triumf i den sjunde starten. Han segrade närmast före Marcus Lindgren-tränade Stoletheshow som förtjänar plusbetyg efter ett lopp mestadels först utvändigt om ledaren. 
– Det kändes som att han hade en hel del krafter kvar i mål. Hästen gör bara det som man begär av honom, sade Örjan Kihlström om sin vinnare.

Totalt blev det fyra segrar för Örjan Kihlström den här kvällen. Han ledde runt om med både Uragano Gio (e. Love You) och Don't Mind Me (e. Andover Hall). Den senare varvade på 1.16,7 och vann kassaskåpssäkert på 1.14,8/2140 meter.
– Han öppnade bra från start och väl i ledningen så var det ganska lugnt. Jag kände i provstarten att han var kvick och fin även i voltstart och det var inget problem. Han gick undan med både norsken och huvan kvar och hade en del krafter kvar i mål, sade Örjan Kihlström som haft en kanonstart på Solvalla under 2018. På banans tre första tävlingsdagar har han tagit hela åtta segrar.

Segerreceptet för Roger Walmann-tränade Roofer (e. Scarlet Knight) var en invändig resa. Luckan uppenbarade sig på upploppet och den fyraårige valacken kunde sätta nosen först efter ett härligt upplopp där både M.T.Malkin och All Star utmanade hela vägen in.
– Om man kunde hålla det här snittet jämt så skulle man vara nöjd... Roofer är en riktigt mysig liten häst. Han fick ett bra lopp och kämpade på bra den sista biten.

Jim Oscarsson var optimistisk kring chanserna för egentränade Mr Perfection (e. Andover Andover) och efter att ha serverat den femårige valacken en resa i andra ytter avslutade han starkt till karriärens nionde seger. Peter G Norman och Comte du Pommeau utmanade hela vägen in, men Mr Perfection sträckte på sig och kom i mål på 1.13,5a/1640 meter.
– Det har strulat mycket för hästen. Han har haft rätt bra form, men det har häxat i loppen. Nu känns det som att han är påväg tillbaka och det är kul. Vi kom ned perfekt i andra ytter och fick sitta kvar hela vägen in på upploppet. Hästarna känns starka och är gott gåendes för dagen, sade Jim Oscarsson.

Lira nästa gång: Nicklas Westerholm gav Scarpia (lopp 6) ett mycket defensivt upplägg och hästen närmast klättade i ryggar den sista biten. 

Alla vinnare på Solvalla denna tävlingsdag:
Lopp 1: Uragano Gio (e. Love You) Örjan Kihlström (Roger Walmann)
Lopp 2: Dragon Starfly (e. Juliano Star) Ulf Ohlsson (Claes Rickard Hamrin)
Lopp 3: Esther Fall (e. Andover Andover) Torbjörn Jansson (Maria Henriksson Akraka)
Lopp 4: Global Withdrawl (e. S.J.'s Caviar) Örjan Kihlström (Svante Båth)
Lopp 5: Milliondollarrhyme (e. Ready Cash) Fredrik B Larsson (Fredrik B Larsson)
Lopp 6: Mr Perfection (e. Andover Andover) Jim Oscarsson (Jim Oscarsson)
Lopp 7: Don't Mind Me (e. Andover Hall) Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 8: Global Science (e. Jaded) Petter Lundberg (Petter Lundberg)
Lopp 9: Roofer (e. Scarlet Knight) Örjan Kihlström (Roger Walmann)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.