Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fin stil i höstfinal

Foto: ERIKA WESTMAN/TRAVRONDEN
Foto: ERIKA WESTMAN/TRAVRONDEN

Under lördagen kördes finaler i DNT:s höstserie på Sörlandet i Norge.
Tre- och fyraåringarna gjorde upp i varsin final och det blev imponerande segrare.

Publicerad:

I treåringarnas final gick segern till Jan Kristian Waalers Cokstile (e. Quite Easy U.S.). Körande Lars Anvar Kolle tog det lugnt från start och i det endast fem hästar lilla fältet kunde han vänta med attacken. I sista sväng var greppet kopplat på ledande N.Y.Coeur de Soleil (e. Coktail Jet) och segern blev till slut säker med en längd. Tiden stannade på 1.15,0a/2.140 meter.
– Hästen har hela tiden varit ett stort ämne, men han har varit lite sen och det är skönt när man har en ägare bakom sig som står bakom mig och mina beslut, sade tränare Waaler efteråt innan Lars Anvar Kolle fick chansen att hylla Cokstile.
– Redan varvet från mål kändes det riktigt bra måste jag säga. Det här är absolut en av de bästa i kullen och får han bara hålla sig frisk och fräsch har han chansen att bli en riktig elithäst, sade kusken som kört hästen i alla starter.
Det var Cokstiles fjärde seger i sjunde starten. 100.000 norska kronor var lördagens seger värd.

Ready Cash-avkomma bland fyraåringarna
Bland fyraåringarna var det Cash Okay för tränare och körsven Anders Wolden Lundström som passerade mållinjen först. Efter en vilsam resa attackerade duon med 700 meter från mål och de visade sig starkast över upploppet. Ready Cash-sonen har tillhört de absolut bästa i kullen hela tiden, bland annat slutade han tvåa bakom El Diablo B.R. i Norska Derbyt i september månad. 1.14,6a/2.140 meter blev tiden och även här var det 100.000 norska kronor till vinnaren.
– Det här är bästa hästen i kullen nu när El Diablo B.R. är skadad. Det här var en bra uppladdning inför Frankrikeäventyr. Han ska starta på Vincennes 30 november och då hoppas jag att Björn Goop lyckas lika bra bakom hästen som jag gjorde i dag, sade Wolden Lundström.
Det var hästens sjunde triumf i 22:a starten. 1.745.256 norksa kronor har han tjänat så här långt i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.