Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fina prestationer i Belgien

Foto: NILLA TOMELIUS
Minna Karjalainen och Pauline Asker tävlade i World Summer Cup Junior i Belgien. Foto: NILLA TOMELIUS

Under fredagen kördes andra deltävlingen av World Summer Cup Junior. Denna gång tävlades det i Belgien. De svenska representanterna från Jägersro stod för fina prestationer.

Publicerad:

Andra deltävlingen i World Summer Cup Junior, som är en kuskmatch i ponnytrav mellan Sverige, Frankrike, Italien och Belgien, har körts. Varje land arrangerar en deltävling och under fredagen kördes den i Belgiska Mons.

 
För de svenska representanterna gick det bra. Jägersrokuskarna Minna Karjalainen och Pauline Asker tog en andra- respektive fjärdeplats.
 
– Vi är jättenöjda, säger lagledaren Nilla Tomelius efter utflykten till Belgien.
 
Minna Karjalainen och Pauline Asker lottades till att köra svenskfödda gotlandsrus och tillsammans stod de för fina prestationer. Vann gjorde hemmakusken Amelie Rammant
 
– Vi fick med oss bra med poäng från Belgien så nu laddar vi om för nästa deltävling. Hemma på Jägersro den 26 juli under den magiska Åbergskvällen, berättar Nilla Tomelius.
 
Nästa deltävling körs alltså i Sverige på Jägersro den 26 juli. Den avslutande deltävlingen körs 27 augusti i Cagnes Sur Mer i Frankrike.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.