Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fina treåringar inledde tävlingsdagen på Åby

Foto: ALN
Foto: ALN

Executive Caviar har en fin tvååringssäsong bakom sig. I Treåringseliten på Åby visade han att det finns all anledning att hoppas på mer.

Publicerad:

S.J’s Caviar-sonen Executive Caviar fick nöja sig med en andraplats bakom Super War Horse i årsdebuten. När de båda möttes igen i Treåringseliten på Åby var Executive Caviar ohotad över mål efter ett att ha serverats ett perfekt lopp i andra par utvändigt. Treåringen har nu sprungit in 1.589.500 kronor på karriärens tre starter.
– Efter tvååringssäsongen så måste vi ha väldigt höga tankar om honom. Han infriade allt som vi vågade hoppas på och lite till. Det vore tjänstefel att inte preparera honom för de stora loppen i år, sade Joakim Lövgren i vinnarcirkeln. 
Segertiden skrevs till 1.13,6a/2.140 metet. Bakom vinnaren utmärkte sig två hästar positivt. Tvåan i mål, storväxte Casterly Rock (e. Love You) avslutade riktigt rejält efter ett vilsamt lopp på innerspår tillsammans med Christoffer Eriksson. Tomas Malmqvist årsdebutant lär också han gå en fin säsong till mötes.
Även trean i mål Al´s Espresious svarade för en fin insats, där han gjorde grovjobbet och enkelt plockade ner ledande Super War Horse (e. Prodigious) från dödspositionen. Guiseppe Lubrano satt i sulkyn och hans valack var ursäktad när han stumnade en aning över upploppet. 

Svettig insats av rikshäst
Juhani Partanens Donatella Center (e. Scarlet Knight) tävlar för Rikstravet Stall Örebro. På Åby gjorde hon det med den äran. Efter att ha tagit över ledningen på första långsidan varvade hon på en 10-tid för att sedan hålla undan för konkurrenterna och gå i mål på 1.10,8a/1.640 meter – en rekordsänkning på hela två sekunder. 
– Hon var fin redan när hon kom så det har bara varit att träna på. Hon har gått fint och suttit fast i flera lopp utan att bli speciellt trött, så jag tänkte att hon borde kunna springa på hela vägen över kort distans, sade den körande tränaren Juhani Partanen. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.