Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Finalskräll av amatören: "Jag har inte fattat det än"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Storfavoriten King of Everything föll tungt i klass II-finalen. I stället fick en amatör från Eskilstuna fira.
– Jag är väl lika förvånad som alla andra, säger Henrik Nilsson efter en av tidernas största V75-skrällar.

Publicerad:

Lördagens klass II-final fick en högst oväntad upplösning. Den store favoriten King of Everything kom programenligt till ledningen, men pressades hårt av utvändige Royal T.N. genom slutsvängen. 

Den sistnämnde tog över mitt på upploppet och såg ut att gå mot segern – då dök Takata upp längst ut i banan.

Åttaåringen vann ett försök på Bergsåker förra månaden. Nu slog han till igen med tränaren Henrik Nilsson i sulkyn. 
– Han har visserligen gått framåt med varje lopp, men att han skulle vinna – nej, det trodde jag aldrig. Det här är så jäkla häftigt, säger Nilsson efter segern.

Nilsson låg precis som de flesta lågt inför loppet, men berättar att känslan blev bättre och bättre under resans gång.
– Jag kom till ganska bra från start och när jag sedan kom ut på bortre långsidan fick man ju lite förhoppningar.

Om att vinna?
– Nej, den tanken kom väl först de sista 100 meterna. Och när vi sedan gick i mål – nej, jag har inte fattat det än. Just nu är det bara ett vanligt lopp och det är ju sjukt bara det. Det kommer att bli större med tiden.

Henrik Nilsson är amatörtränare med licens på Sundbyholmstravet och Takata är hans enda häst på träningslistan. Takata inledde sin karriär hos Mika Hirsikangas och var därefter i träning hos Timo Nurmos och Björn Goop innan han kom till Nilssons stall 2017.
– Jag körde åt Hirsikangas när jag jobbade som lärling, så jag såg faktiskt Takata för första gången när han var två år.

Och sex år senare är ni finalsegrare på V75.
– Ja, det var verkligen inget jag kunde förvänta mig. Nu ska jag bjuda farsan på middag. Själv kan jag inte äta nu. Jag får ta något att dricka bara, haha.

Fotnot: Takatas 0,31 i V75-procent gör honom till den femte största skrällen i spelformens historia, twittrar Travrondens statistikguru Jens Sjödén.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.