Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Finlands sak är båt

Foto: MIA TÖRNBERG
Ett skepp kommer lastat. Med travfantaster. Foto: MIA TÖRNBERG

En stor sportprofil och en känd radioröst.
Tillsammans ska de försöka locka tusentals travälskande finländare till Elitloppet. 

Publicerad:

Det är travsajten Elitloppet.se som skriver om ett initiativ, vilka Janne Korpi och Jaajo Linnonmaa är hjärnorna bakom. 
Janne, son till en av Finlands allra största travtränare Pekka, tycker att gemenskapen bland de finska Elitloppsfansen mer och mer försvunnit då fler och fler väljer att åka till Stockholm och Solvalla på egen hand. 
Janne och Jaajo Linnonmaa har därför chartrat en hel finlandsfärja till nästa års upplaga av det stora sprinterloppet och viftar nu med 2.500 biljetter till sina travälskande landsmän. 
Janne Korpi är en duktig snowboardåkare och har vunnit VM för juniorer i halfpipe. Dessutom har han tävlat för Finland i tre Olympiska spel.
Linnonmaa är en av Finlands största radiopersonligheter och hans morgonprogram har över 500.000 lyssnare. Jaajo Linnonmaa är även en av Finlands populäraste personligheter på diverse sociala medier och har mycket stort travintresse. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.