Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Finns bra kapacitet i honom"

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Petri Salmela uttalar sig om stallets chanser ikväll. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Skellefteå arrangerar V64-tävlingar ikväll och Petri Salmela har tre hästar till start under kvällen.

Publicerad:
- Lawless Laday (V64-4) är en halshäst som haft halsinfektion under sommaren och det har tagit tid för honom att komma tillbaka. Hästen kan inte accelerera så bra, han är mer som en diesel, men det finns bra kapacitet i honom. Vi har tränat honom med halsplatta ett par gånger hemma och det fungerar bra så det blir en sådan för första gången i lopp ikväll, säger Petri Salmela som också har två hästar till start utanför V64-spelet.
-  Carpe Diem Sisu (lopp 2) har varit en stor besvikelse för oss. Hästen tränar mycket bättre än vad hon presterar i loppen. Senast tyckte jag ändå att det var ett litet steg i rätt riktning, men det blir att backa ner i kön från utgångsläget och sedan köra ett snällt invändigt lopp med henne och hoppas hon kan tjäna pengar. Hon kommer tävla barfota bak denna gång.
      - Dandyman Sisu (lopp 3) galopperade senast i ett lite tuffare sällskap och hade nog varit ganska långt framme felfri. Hästen var helt okej som tvåa gången innan. Propositionen är bättre för honom denna gång och han har fått ett par rappare intervaller inför denna start så jag tycker han ska kunna vara med där framme. Hästen kan vara lite känslig i trånga situationer varför han har galopperat en del. Sköter han sig ska han räknas trots utgångsläget, avslutar Petri Salmela.
ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.