Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Finsk kvartett till Paris

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Finland har sitt lag klart till kallblodsmatcherna på Vincennes. Uttagningsloppet kördes på Vermo under onsdagskvällen och där gick segern till H.V.Tuuri. Jetsu, Kukan Tutu och Vinska får också resa till Paris.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Iikka Nurmonen gav H.V.Tuuri (e. Turo), som tränas av pappa Ossi, en bra resa i andra ytter. På slutrakan spurtade han på lätta hovar till seger på 1.25,9 över 2.120 meter. Jetsu var bra som tvåa från dödens medan Kukan Tutu spurtade till tredjeplatsen. Vinksa fick se sig slagen från ledningen, men höll till den fjärde och sista biljetten till Frankrike.
– H.V.Tuuri vann lätt i dag. Hans form är på väg uppåt och det ska bli mycket intressant att testa honom på Vincennes, sade Iikka Nurmonen, som har tidigare kört Midnight Hour i Paris.


Kallblodsloppen Prix des Trotteurs Sang-Froid och Prix des Pays Nordiques körs på Vincennes den 16 respektive 20 februari. Tolv länder från tre länderna får plats bakom bilen. Så här gick det när det kvalades i Norge och i Sverige tidigare i månaden.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.