Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Finsk seger i storloppet

Foto: Tommy Andersson/ALN
Midnight Hour och Iikka Nurmonen tog hem Åby Stora Pris. Foto: Tommy Andersson/ALN

Midnight Hour tog hem slutsegern i Åby Stora Pris. Den finske gästen tog hand om ledningen och spårade sedan runt om i skiljeheatet.

Publicerad:

1.21,9 första 500 meterna, 1.21,3 första varvet. Skiljeheatet i årets upplaga av Åby Stora Pris utvecklades till ett krypkasino. Finske Midnight Hour (e. Diesel Don) och Iikka Nurmonen hade det invändiga spåret bakom startbilen och tog också hand om ledningen. Robert Bergh nöjde sig med dennes rygg bakom Muscle Hustle (e. Muscle Mass) och sedan avverkades första varvet alltså i rena promenadtempot.

Med 400 meter kvar vred Bergh ut sin häst i andraspår och över upploppet duellerade de två heatsegrarna sida vid sida. En duell där Midnight Hour drog det längsta strået – den finske gästen gick till slut undan till en säker seger på och 1.200.000 kronor. Därmed tjänade Midnight Hour totalt 1.600.000 kronor under dagen. Segertiden skrevs till 1.16,9a/1.640 meter.
– Jag tänkte först släppa ledningen, men Robert verkade inte intresserad. Jag körde så sakta som möjligt och på upploppet kändes hästen jättebra. Segern var aldrig i fara, sade segerkusken i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.