Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Finsk stjärna klar för Gävles fartfest

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Workout Wonder jagar 400.000 kronor och en rosa biljett i Prins Daniels Lopp nästa lördag den 20 maj på Gävle. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Prins Daniels Lopp nästa lördag på Gävle, med 400.000 kronor och en Elitloppsbiljett till vinnaren, ser ut att bli en riktig höjdare. Fem hästar är nu klara för sprinterloppet och de senaste tillskotten är Workout Wonder och Wild Honey.

Publicerad:

Sedan tidigare är Target Kronos, Volstead och Shadow Woodland klara för Prins Daniels Lopp tillika Gulddivisionsfinalen. Nu har Gävletravets sportchef Mathias Gustafsson säkrat ytterligare två starka namn. 

Jarno Kauhanen har tackat ja med femårige Workout Wonder som vann Solvalla Grand Prix i höstas och senast i lördags tog en femteplats i Finlandia-Ajo. 
– Det gick oerhört fort första 300 meterna i Finlandia Ajo och den öppningen kostade på en del. Vi trodde att han skulle ta sig förbi någon när luckan kom till slut, men det gjorde han inte. Han var inte dålig, men med ytterligare ett lopp i kroppen tror vi att han kommer att vara ännu bättre nu, säger delägaren Kari Lähdekorpi i ett pressmeddelande från Gävletravet.

Vidare har Daniel Redén gett klartecken för deltagande med 13-faldiga miljonärskan Wild Honey
– Hon var brunstig senast på Åby och vann ändå och efter det har vi tryckt på lite mer i träningen. Hon fick ett tuffare träningspass i tisdags och kändes riktigt fin och känslan är att hon kommer svara för ett mycket bra lopp över kort distans, säger Daniel Redén i pressmeddelandet.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.