Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Finska laget klart

Foto: null
Teemu Okkolin skrällvann Prix des Pays Nordiques med Hovimäki 2011. I år heter hans vapen Aaron Hem.

I slutet av februari körs de traditionsenliga kallblodsloppen på Vincennes. Nu är det finska laget uttaget.

Av: Marja Mahlamäki
Publicerad:

De fyra utvalda är Tosi-Jänkä (e. Jänkä-Jussi) som tränas av Juha-Matti Paavola i Kaustby. Han har rekordet 1.22,2a/1.609 meter och tjänat 70.120 euro. Hästen har bara två segrar på 134 starter hittills i karriären.

Åttaårige Villikunkku (e. Tutuari) tränas av Jouni Miettinen nära Björneborg och sprang fjol rekordet 1.24,0a/2.100 meter och har tjänat 59.410 euro.

Antti Tupamäkis Vippaskonsti (e. Poika-Vinkkeli) är den av de finska hästarna som har tjänat minst pengar av de fyra finska hästarna. Efter 16 segrar på 63 starter har nioåringen 45.530 euro på kontot och rekordet 1.25,5a/1.609 meter.

Den fjärde och sista hästen som får åka på den eftertraktade resan är Aaron Hem (e. Hovi-Ari). Han tränas i Orimattila, som ligger två mil söder om Lahtis av Teemu Okkolin. Aaron Hem har tjänat 54-360 euro och tagit rekordet 1.25,2a/2.100 meter.

Jouni Miettinens andrahäst Kemun Tutu (e. Tutuari) är reserv om någon av de andra fyra tackar nej.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Marja Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.