Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fint formbesked av Up and Quick inför Åbergs

Foto: Mia Törnberg
Up and Quick vid en tidigare start i Frankrike. Om två veckor kommer han till Sverige och Hugo Åbergs Memorial. Foto: Mia Törnberg

Up and Quick blir att räkna med i årets Hugo Åbergs Memorial. På söndagen genrepade Franck Leblancs hårding med seger på 1.10,2a/1.609 meter i ett Grupp II-lopp i La Capelle. Detta före en tapper Billie de Montfort och svenskhoppet Breidabliks Nubbe. 

Publicerad:

Det handlade om Grupp II-loppet Prix de la Communate de Communes Thiera med 100.000 euro i samlad prissumma. Breidabliks Nubbe med Marc Elias öppnade snabbt från innerspåret bakom bilen och lyckades hålla ut Ave Avis i spetsskörningen. När sedan Franck Nivard sände framåt med förhandsfavoriten Up and Quick i ett tidigt skede släppte Elias välvilligt initiativet. 

Up and Quick drog undan i sista sväng och vann säkert på 1.10,2. Bakom höll Billie de Montfort med David Thomain urstarkt efter en resa mestadels i dödens. Faktum var Sebastien Guaratos sexåring närmade sig sista biten och en inbjudan till Hugo Åbergs ligger nog inte långt borta. 

Breidabliks Nubbe fullföljde fint i den tuffa konkurrensen och lyckades hålla tredjeplatsen före spurtade Booster Winner på 1.11,0. I sammanhanget orutinerade Marc Elias förtjänar plusbetyg för sin styrning och tredjeplatsen var värd 14.000 euro. 

Lutfi Kolgjinis Venkatesh galopperade bort sig i startögonblicket med Dominik Locqueneux i sulkyn. 

Loppet ingick i svensk-franska satsningen Challenge du Trot á Grand Vitesse 2017. I serien ingår fyra lopp där Up and Quick nu vunnit de två första. Nästa del är Hugo Åbergs den 25 juli och sista loppet är på Cagnes-Sur-Mer den 26 augusti. Up and Quick har fortfarande chans på bonusen på 50.000 euro, som tilldelas den häst som startar i alla fyra lopp och är först över linjen i minst tre av dem.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.