Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Firade sin 25-årsdag – med att vinna Mastersfinalen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Propulsion med sin skötare Ellinor Wennebring. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Ellinor Wennebring har anledning att fira – av dubbla orsaker. Propulsion tog hem finalen av Trotting Masters samma dag som skötaren fyller 25 år.
– Jag är väldigt lättad nu. I kväll ska jag fira med folk jag tycker om, säger hon.

Publicerad:

Sedan Propulsion flyttade till Sverige har Ellinor Wennebring funnits vid hans sida. Storsegrarna har varit många – och på lördagen lades ännu en till samlingen. I en händelserik upplaga av Mastersfinalen stod Propulsion till sist som segrare.

Och Wennebring har dubbla anledningar att fira. Hon fyller nämligen 25 år dagen till ära.
– Jag mår väldigt bra nu. Jag är glad och väldigt lättad, säger hon.

Ellinor Wennebring berättar att Propulsion visat upp en väldigt energisk sida sedan ankomsten till Frankrike tidigare i veckan.
– Det har varit lite jobbigt på så sätt. Resan ned gick väldigt bra och allt var som vanligt på bussen, men han blev lite vild i torsdags och då är det klart att man som skötare blir lite stressad. Han är en stor och stark häst och när han bestämmer sig för att bråka så bråkar han ordentligt. Man blir orolig över att han ska göra av med för mycket energi eller att han ska göra illa sig.

Men Propulsion visade sig ha sparat tillräckligt med krafter för att plocka hem prischecken på 171.000 euro.
– Så fort vi åkte till banan så var det lugnt. Då kändes allt bra.

Hur upplevde du hans lopp idag?
– För en gångs skulle så kändes det som att han var med där framme tidigt. Jag fattade inte riktigt vad som hände på upploppet. Jag trodde att han skulle bli tvåa, men sedan galopperade ledaren. Det blev väldigt förvirrat.

Födelsedag och en ny storseger – hur firar du?
– Först ska jag ta hand om min häst ordentligt. Sedan hoppas jag på att få äta en god middag med folk jag tycker om.

Propulsions framtid diskuteras ofta – och är något som så klart även påverkar hästens skötare.
– Jag tänker på det nästan varje dag. Jag vill att "Proppen" ska få avsluta sin karriär när han är så pass bra som han är. Och har varit under så lång tid. Samtidigt är han den största delen av mitt liv och en väldigt stor del av mig själv. Det är klart att det ger mig mycket separationsångest. Det blir mycket känslor när jag tänker på det.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.