Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Firewire visade styrka

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Firewire stod för en stark insats. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Rigmor Jakobssons Firewire visade prov på fin styrka när hon från utvändigt ledaren sluggade sig förbi den sista biten.

Publicerad:

Kaj Widell fick en fin start bakom Rigmor Jakobsson-tränade Firewire (e. Scarlet Knight), men kunde trots det inte ta sig till ledningen. Widell hittade rygg på ledaren inledningsvis, men gick ut först utvändigt om ledaren drygt 1350 meter kvar till mål. Det blev slutligen en duell mellan Firewire och ledande Windy Ammik där Kaj Widells uppsittning visade sig starkast. Segertiden skrevs till 1.14,1/2140 meter.
– Det blev en jättebra start. Jag fick förmånen att köra den bästa hästen i loppet. Vi fick gå ut lite tidigare än jag väntat, men på sättet hon avslutade var det en jätteprestation. Vi kom aldrig förbi från start, men hästen var som sagt bara bäst. Hästen har utvecklats mycket och det är en jättefin häst, säger Kaj Widell.

Tränaren Rigmor Jakobsson:
– Man laddar så mycket inför ett lopp. Man känner att man har en bra häst och när hon går och vinner blir man glad. Hästen klickar verkligen med Kaj.

Timo Nurmos fortsätter att plocka segrar. Jorma Kontio körde Antonio Trot (e. Orlando Vici) till ledningen med drygt 1800 meter kvar till mål och från den positionen tog den femårige valacken en säker seger. Det handlade om årsdebut för Antonio Trot som ordnade fjärde raka segern. Detta på segertiden 1.15,0/3160 meter.
– Hästen har jättefin form. Allt var bara bra med honom idag. Nu har han tagit fyra raka segrar över den här distansen. Det passar honom bra och det kändes bra genom hela loppet, sade Jorma Kontio.

Antonio Trot vann närmast före Platon Face och Ragazzo da Sopra.

Micael Broberg fortsätter att fira triumfer på huvudstadsbanan Solvalla. Den här gången satte Ulf Ohlsson dit Brobergs Dani Boko (e. From Above) efter en tät slutstrid. Det här var hästens andra seger på den aktuella banan i år. Mållinjen passerades på 1.13,8/2160 meter.
– Hästen värmde bra och jag berättade för Ulf Ohlsson att han känts väldigt fin för dagen. Jag valde att plocka bort brodden eftersom jag tycker att banan är så pass bra och det var inte tomt i mål heller, sade Micael Broberg.

Ulf Ohlsson:
– Han sa att hästen var i kanonform och var väldigt fin i värmningen. Jag hade ett svårt utgångsläge och vi körde på chans. Det löste sig bra och vi kom ut i sista kurvan och kunde ta oss förbi sista biten. Hästen är bra emellanåt och det var kul att han var det just idag, sade Ulf Ohlsson.

Björn Goop och Bryssel såg ut att hålla undan från ledningen, men Ulf Ohlsson och Micael Broberg-tränade West Wing (e. Steinlager) ville annat. Den tioårige valacken avslutade starkt över upploppet och gick förbi i de absolut sista stegen. Därmed står Ulf Ohlsson och Micael Broberg noterade för en dubbel.
– Det smäller högt att få vinna två V75-lopp. Det är fantastiskt att Broberg kan få vinna två lopp idag. Hästen visade väldigt bra form senast och vi hamnade bra på det nu. Min häst kändes väldigt taggad i sista kurvan och då hade jag en bra känsla. Det blev tight, men vi hade marginalen på vår sida, sade Ulf Ohlsson.

Tränaren Micael Broberg:
– Det här är så jäkla kul. Det här är väl värre än Lyons lopp som jag vann förra året. Häsarna är fantastiska. Det gäller att ha lite fingertoppskänsla och jag tränar mina hästar hårt. Sitter man bakom West Wing är det som att sitta och köra en ferrari.

I ett händelserikt kallblodslopp var det till sist Lille Jim (e. Åsajerven) och Carl Johan Jepson som tog en säker seger. Hästen kördes spårsnålt inledningsvis och kom loss drygt 800 meter kvar där han serverades bra ryggar. Avslutningen bet bra och Lille Jim var till sist smått överlägsen i mål. Jan Martin Bjerring tränar den nioårige valacken som kom i mål på 1.25,8/2660 meter.
– Jag har inte kört några betrodda hästar och det var kul att få vinna med den här. Hästen fick ett fint lopp och avgjorde säkert. Det var en lättkörd häst, sade Carl Johan Jepson.

V75-avslutningen blev högdramatisk när Jorma Kontios uppsittning Lady Nadine galopperade med segern till synes klar. Istället kunde kunde Isto Kuisma-tränade Stoneisle Ocean (e. Revenue) ordna tredje raka segern. Peter Ingves avancerade fram via tredjespår mitt i loppet. Ekipaget såg slagen ut, men när ledaren galopperade mitt på upploppet blev segern säker för det femåriga stoet.
– Jag hade räknat bort segern när Jormas häst ryckte undan i svängen. Det är inte kul att få galopp i det läget, jag har varit med om det själv jag också. Det här är en jättefin häst som gjort många fina lopp. Därför var jag offensiv och körde framåt, sade Peter Ingves.

V75 – Solvalla

Rätt rad: 6–10–12–3–6–11–9

Utdelning:
7 rätt: 2.089.844 kr
6 rätt: 5.687 kr
5 rätt: 215 kr

Omsättning: 91.497 668 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.