Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Firma Båth/Adielsson satte tonen

Foto: Micke Gustafsson/Travronden
Van Kronos och Erik Adielsson vann det första uttagningsloppet till E3 för hingstar och valacker. Foto: Micke Gustafsson/Travronden

Under måndagskvällen körs fyra uttagningslopp till E3 för hingstar och valacker. Så kördes försöken.

Publicerad:

Försök 1:
När det handlar om unghästlopp har stall Svante Båth alltid slagkraftiga adepter till start. Så även denna kväll när E3-uttagningarna körs i Örebro. Erik Adielsson och Van Kronos (e. Timoko) blev överflyglade från start, men var snabbt ute i andraspår och övertog kommandot igen. Trots tuff press under stora delar av loppet av Hazard Boko och Per Lennartsson kunde Van Kronos gå undan och vinna på 1.12,5a/1.609 meter.
– Jag var jättenöjd med honom. Han öppnade fint, gamblar jag lite tror jag att jag håller ut Djuses häst, men jag hade på känn att han skulle släppa. Det var två fantastiska prestationer av min och Pers häst (Hazard Boko) och vi har fantastiska treåringar i Sverige, sade Erik Adielsson som satt i sulkyn.

Vidare till final:
Van Kronos–Svante Båth
Hazard Boko–Per Lennartsson
Gilbert Bris–Mattias Djuse

Försök 2:
I ett händelserikt uttagningslopp blev det till sist en enkel seger för Joakim Lövgrens undantagshäst Executive Caviar (e. S.J.'s Caviar) som lämnade andra utvändigt för att sätta sig först utvändigt om ledaren med dryga varvet kvar. Executive Caviar och ledaren Casterly Rock gick undan i slutsvängen, men den senare galopperade med grepp 350 meter från mål. Pontiac S.W. försökte ta upp kampen med undflyende Executive Caviar, men galopperade även han mitt på upploppet. Istället blev Capitol Hill tvåa medan Enzo de Vonnas tog hand om tredjepriset.
– Det var smidigt och behändigt och vi fick loppet precis som vi ville ha det. Det var inget vidare tempo och det var lika bra att kliva framåt och där hade vi full koll på loppet, sade Joakim Lövgren.

Vidare till final:
Executive Caviar–Joakim Lövgren
Capitol Hill–Svante Båth
Enzo de Vonnas–Tomas Malmqvist

Försök 3:
Hemmahästen Lucifer Lane (e. Infinitif) fortsätter att fira fina framgångar. Denna gång körde Johan A Nilsson till ledningen i utgången av första sväng sedan den tidigare ledaren Ethien du Vivier galopperat bort sig. Väl där bevakade Lucifer Lane och Johan A Nilsson det övriga fältet och stack undan på pigga ben över upploppet. Segertiden skrevs till 1.12,8a/1.609 meter. Tränar gör Thomas L Nilsson.
– Var inne på att Christoffer skulle köra där, men när hans galopperade tog vi chansen. Min häst kändes riktigt bra. Han brukar kunna bli bekväm, men nu gick han till och med undan och vann säkert.

Vidare till final:
Lucifer Lane–Thomas L Nilsson
Global Unlimited–Svante Båth
Othellos Magi–Henrik Larsson

Försök 4:
Magnus Jakobssons On Track Banditen (e. Mythical Lindy) visade prov på fin speed när han enkelt plockade hem den sista E3-uttagningen för hingstar och valacker. Ledaren Lass Revenue försökte rycka undan i utgången av sista sväng, men On Track Banditen hängde enkelt på och växlade ned ledaren över upploppet. On Track Banditen nådde mållinjen på fina 1.12,1a/1.609 meter närmast före Lass Revenue och Twist Of Fate.
– Han kändes jättefin. Det var bra fart över mål. Han är riktigt kvick från början och det var starkt att hålla ryggen på ledaren. Det är väldigt stort att kvala in till finalen och jag tror att hästen kan vara med och kämpa i toppen även i finalen, sade Magnus Jakobsson.

Vidare till final:
On Track Banditen–Magnus Jakobsson
Lass Revenue–Mattias Djuse
Twist Of Fate–Pekka Korpi

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.